03 / 05 / 2024

İzmir'de tarihi liselerin satışları durduruldu!

 İzmir'de tarihi liselerin satışları durduruldu!

şehir merkezindeki konumlarıyla paha biçilmez arazilere sahip olan İzmir Atatürk Lisesi, Namık Kemal Lisesi, İzmir Kız Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Endüstri Meslek Lisesi önce kapatılacak, sonra da satılarak ranta açılacaktı.




Projeye göre, şehir merkezindeki konumlarıyla paha biçilmez arazilere sahip olan  İzmir  Atatürk Lisesi, Namık Kemal Lisesi, İzmir Kız Lisesi ve Karşıyaka Anadolu Endüstri Meslek Lisesi önce kapatılacak, sonra da satılarak ranta açılacaktı. Projeye göre, bu liselerin öğrencileri Buca Kaynaklar bölgesinde 5 bin öğrenciyi alacak “Liseliler Kampüsü”ne nakledilerek, şehir merkeziyle bağlantıları kesilecekti. 

Ancak İzmirliler bu duruma boyun eğmedi. Bir yandan veliler diğer yandan eski mezunlar, günlerce protesto yürüyüşleri ve çeşitli etkinlikler düzenledi. Aydınlık, 22 Eylül 2013 tarihli sayısında habere geniş yer ayırdı.


EĞİTİME DEVAM 

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın 10 Aralık 2014 tarihli yazısı ile 20 il merkezi ve İzmir’de planlanan eğitim kampüslerinin iptal edildiği resmen duyuruldu. Açıklamada, var olan tarihi binaların boşaltılmayacağı ve burada eğitime devam edileceği belirtildi. 


Aydınlık