24 / 04 / 2024

İşte Kanal İstanbul toplantısının detayları!

 İşte Kanal İstanbul toplantısının detayları!

Kanal İstanbul projesi hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla yapılacak toplantının tarihi belli oldu. İşte detaylar...


Kanal İstanbul projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış olup, Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştı. ÇED süreci 26 Şubat'ta başlayan Kanal İstanbul için Halkın Katılım Toplantısı yapılacak. 


Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla yapılacak toplantının tarihi belli oldu.


Kanal İstanbul toplantısı nerede ve saat kaçta?

Kanal İstanbul toplantısı  27 Mart 2018 Salı günü  Arnavutköy Belediye Başkanlığı Kültür Merkezi Binası'nda yapılacak. Kanal İstanbul'un Halkın Katılım Toplantısı saat 13:30'da başlayacak.


 İşte Kanal İstanbul toplantısının detayları!


ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya İSTANBUL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.


2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “çılgın proje” olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesi, 45 kilometre uzunluğunda olacak. 


Proje ile İstanbul Boğazındaki aşırı baskının azaltılması, muhtemel bir deniz kazası sonrasında yaşanabilecek olayların önlenmesi ve dolayısıyla İstanbul Boğazının seyir, can, mal ve çevre güvenliği sağlanacak.



Arnavutköy Belediye Başkanlığı Kültür Merkezi Binası 


Adres:  Taşoluk Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi No:88 Arnavutköy / İstanbul

Tel: 444 4 597