17 / 05 / 2024

İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış olacak!

İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış olacak!

AKOM tarafından yapılan açıklamaya göre; Karadeniz üzerinden gelen yağmurlu havanın etkisi altına giren İstanbul 'da yer yer şiddetli yağışlar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri olası olumsuzluklar için teyakkuz durumunda.


Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’un Karadeniz bölgesinden giriş yapan şiddetli yağış Beykoz, Üsküdar, Ümraniye bölgelerinde etkili oluyor. Yağmur yüklü bulutlar yaklaşık 15 dakika şiddetli yağış bıraktıktan sonra dağılıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre; Karadeniz üzerinden gelen yağmurlu havanın etkisi altına giren  İstanbul  'da yer yer şiddetli yağışlar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri olası olumsuzluklar için teyakkuz durumunda.


Anadolu Yakasının bir çok ilçesinde etkili olan yağışlar Avrupa yakasına geçerek Sarıyer Şişli, Kağıthane, Başakşehir’de de kısa süreli şiddetli yağışlara neden oluyor. Yağmur yüklü bulutların bölgesel olarak tüm İstanbul'da genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 3.150 personel, 1.221 araç görev muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor.


Etiketler:

istanbulda yağışlı hava ne kadar sürecek,İstanbulda yağmur,akom istanbul yağmur,istanbul büyükşehir belediyesi yağış önlemleri,istanbul sağanak yağış önlemleri,istanbul akom yağış uyarısı,akom sağanak önlemleri açıklaması