16 / 04 / 2024

Isparta’ya sağlık alanında 17 Milyon liralık yatırım yapılacak!

Isparta’ya sağlık alanında 17 Milyon liralık yatırım yapılacak!

Sağlık Bakanlığı’nca, kamu özel ortaklığı modeliyle şehir hastanesinin de yapılacağı 206 dönümlük arazi içinde 16 dönüm ayrılmış arazi üzerinde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü gibi binalar da yapılacak...


Sağlık Bakanlığı, Sağlık alanında Isparta’ya 17 Milyon liralık yatırım yapacak.


Sağlık Bakanlığı’nca, kamu özel ortaklığı modeliyle şehir hastanesinin de yapılacağı 206 dönümlük arazi içinde 16 dönüm ayrılmış arazi üzerinde Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmet binası yapılacak. Kamu-Özel Ortaklığı modeli kapsamında Isparta'ya şehir hastanesi yapılması için sözleşme imzalayan Sağlık Bakanlığı’nın, bu projeye entegre olarak 4 kamu binası daha yapacağını ifade eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, ihalenin yapıldığını söyledi. İhaleyi Ankara menşeli bir firmanın aldığını belirten Karakaya, bu hafta içinde şirket yetkilileriyle sözleşmenin yapılacağı ve yerin teslim edileceğini açıkladı.


Projenin 17 milyon liraya mal olacağını belirten Karakaya, İl Özel İdaresi kampusu içerisinde futbol sahası yanındaki yaklaşık 16 dönüm üzerinde planlanan 4 hizmet binasının Sağlık Kompleksi Projesi'ne entegre olacağını ifade etti. Karakaya, “Bu hafta içinde sözleşme yapılıyor. Sağlık Kompleksimizin bitişiğinde modern ve büyük bir ağız ve diş sağlığı hastanesi yapacağız. Yine Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü için hizmet binaları yapılacak. Hizmet binalarımız ve ADSM inşaatı ihale şartları gereği 480 gün içinde bitirilecek” dedi.


Malatya Gerçek