28 / 03 / 2024

Isparta Şehir Hastanesi önümüzdeki ay hizmete açılacak!

Isparta Şehir Hastanesi önümüzdeki ay hizmete açılacak!

rn2016 yılına ilişkin değerlendirmesinde sağlık yatırımlarına da değinen Vali Şehmus Günaydın, İsparta Şehir Hastanesi'nin önümüzdeki ay hizmete açılacağını kaydetti.


Günaydın, "Şehir Hastanesi'ni Şubat ayı ortalarında faaliyete geçireceğiz. Türkiye'de İsparta Şehir Hastanesi, 3'üncü sırada açılacak. Muazzam bir hastane olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sadece ilimiz adına değil, bölge adına da çok önemli hizmetler verecek bir hastane. Çok etkili sağlık hizmeti verebilecek şekilde dizayn edilmiş. Eskiden Avrupa standartlarında bir hastane diyorduk, artık AvrupalIlar Türk standardında diyecekleri bir hastane. Bunu gururla söyleyebiliriz" dedi. 



Geçtiğimiz günlerde önce basın toplantısı yaparak 2016 yılını değerlendiren ve yeni yıla ilişkin çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, yapımcılığını Hüseyin Aybatılı'nın üstlendiği, Kanal32'de yayınlanan Gülkent'te Bugün programına konuk oldu. Vali Günaydın, programda 2016 yılında yapılan ve 2017 yılında yapımına devam edilecek projeler hakkında da geniş bilgiler verdi. 



İŞTE VALİ GÜNAYDIN'IN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ SATIRBAŞLARI... 

Muhtarlarla ve halk günlerinde özellikle vatandaşlardan okul talebi aldıklarını belirten Vali Şehmus Günaydın, "Okul yapacak arsa konusunda zorluklarla karşılaşıyoruz. Biz okul yapmak istiyoruz ama arsa bulamıyoruz. Belediye Başkanımızla görüştüm. İnşallah bu konuda çözüm bulabilirsek ihtiyaç duyulan okulları inşa edeceğiz" dedi. Sağlıkta İsparta Şehir Hastanesi'nin şubat ayı ortalarında hizmete gireceğini kaydeden Vali Günaydın, "Artık Avrupa'nın Türk standartlarında hastane diyeceği bir hastanemiz var. Türkiye'de şehir hastaneleri olarak üçüncü sırada hizmete girecek hastanemiz. Sadece ilimiz adına değil bölge adına da çok önemli hizmet verecek bir hastane" dedi. 



ŞEHİR HASTANESİ GELECEK AY HİZMETE GİRECEK... 

Açıklamasında, sağlık yatırımlarına da değinen Vali Şehmus Günaydın, İsparta Şehir Hastanesinin Şubat ayı içerisinde hizmete açılacağını kaydetti. Günaydın, "Şehir Hastanesi'ni Şubat ayı ortalarında faaliyete geçireceğiz. 


Türkiye'de İsparta Şehir Hastanesi, 3'üncü sırada açılacak. Muazzam bir hastane olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sadece ilimiz adına değil, bölge adına da çok önemli hizmetler verecek bir hastane. Çok etkili sağlık hizmeti verebilecek şekilde dizayn edilmiş. Eskiden Avrupa standartlarında bir hastane diyorduk, artık AvrupalIlar Türk standardında diyecekleri bir hastane. Bunu gururla söyleyebiliriz. Aile hekimliği birimleri dahil, tüm sağlık birimlerini tek tek inceliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm şikayet ve taleplerini titizlikle değerlendiriyoruz. 



Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Diğer kurumlarda da hizmet aksaması noktasında tespit ettikleri durumlar varsa bize 24 saat ulaşabilirler. Bizim bir ekibimiz var haberlere yapılan yorumlara kadar hepsini takip ediyorlar. Biz gittik kimse bizi dinlemedi denmeyecek şekilde bir sistem kurduk. Herkesi dinlemeye hazırız." dedi. 



DAVRAZ'DA ALTYAPIYI YAPIYORUZ 

Davraz Kayak Merkezi'nde kayak sezonunun başlamasıyla birlikte buraya gelenlerin sayısının özellikle hafta sonları bir hayli arttığına dikkat çeken Vali Günaydın, "Vatandaşlar arabalarını park etmiş ve yanında mangal yakmışlar. Çok güzel bir görüntü değil. Ben mangal yapmalarına karşı değilim. Kimseyi rahatsız etmeyeceği, görüntü kirliliğinin oluşmadığı daha uygun bir ortamda yapılması gerekir. Davraz bizim için inanılmaz bir avantaj. Sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da bir avantaj. Oraya kapalı spor salonu ve kapalı havuz yaptırılacak. Davrazı sadece kışları kullanıp geriye kalan tesisleri atıl tutmak verimli olmaz. Senenin 6 ayı orada hareketlilik sağlamalıyız. Davrazda çok büyük eksikliklerimiz var. Ağaçlarımız eksikti, 30 bin ağaç diktik. Uzun vadede 2 milyon ağaca çıkardığımız zaman orada hem kar kalitesi artacak ve sezon uzayacak. Sadece otel yapmakla olmaz. Kapalı spor salonumuz olduğunda sadece futbol takımları için değil, voleybol, basketbol ve bütün spor dallarından takımlar İsparta'ya gelecektir. 

Ulaşımı kolaylaştırmamız lazım. Sıcak asfalt için Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Kış ayında olduğumuz için sıcak asfalt dökemiyoruz. Onun için yaz sezonunu beklemek zorundayız. Ekonomik canlılık için mutlaka dışarıdan kaynak getirmeye ihtiyacımız var. Ekonomik olarak bir ölçek oluşturursanız, o ölçeğin varlığını devam ettirmeyi, o ölçeğin istediği faydayı sağlayabilmeniz, dışarıdan gelen kaynakla olur. Öğrenci ve askerden geçinelim derseniz bir ölçekte tıkanır kalırsınız. 2017 yılı içerisinde gölet yapacağız. Herhangi bir yılda kar yağmadığında bu göletten yapay kar desteği yapacağız" dedi. 


KARA HAVACILIK OKULU İNŞAATI BU YIL BİTECEK 

Süleyman Demirel OSB'de kamulaştırma sorunun çözüldüğünü belirten Günaydın, artık yatırım yapmak isteyenler için yer bulamadım demlemeyeceğini iletti. Kara Havacılık Okulu'nda inşaatın yüzde 5'inni kaldığını Bakanlığın burada çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak okulun en kısa sürede açılacağını söyledi. Günaydın " Milletvekilimizle beraber Ankara'da otururken, Eski Ulaştırma Bakanı, mevcut Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk geldi. En büyük hedeflerinin Antalya yolunu yapmak olduklarını söyledi. 2017 yılında müjdeli haberler verecektir. Kara havacılık okulu Başbakanımızın açıklamalarından sonra çok büyük bir ivme kazandı. 45 gün içerisinde iç yollarını sıcak asfalt yaptık. Uçuşları tehlikeye sokacak yüksek gerilim hatları vardı. Bu elektrik direklerinin hepsini söküp yeni yerine taşıdık. İnşaat olarak %95'i tamamlandı. Orada yapılan çalışmalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor. 2017 yılında kara havacılık okulu İsparta'ya gelecek." Dedi. 


TARIM'DA DESTEKLER SÜRECEK 

İsparta'daki avantajlı sektörler arasında tarımın ilk sıralarda geldiğini ifade eden Günaydın, "Avantajlı sektörlerimizden bahsederken ilk olarak tarım kasıt ediyordum, ilimiz ciddi bir tarım şehri, bu gün Türkiye'nin en önemli elma ve kiraz üreticilerindeniz. Gülde Dünyada birinci sıradayız. Lavanta yeni yeni gelişiyor. Bunlar ilimiz adına son derece önemli olaylar. Gülün olması hem tarımsal alanda hem de turizm alanında katkılar sağlar. Lavanta aynı şekilde. 

Biz bu üretimi yaparken bunun yanında üretimin nasıl sürekli yapabileceğimizin tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Bununla ilgili BAKA'dan bir proje yapmıştık. Tarımsal ilaçların kullanımı ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Dekar başına düşen verimi artırmak için çalışıyoruz. Üretim yanında ürettiğimizi pazarlama konusunda da çalışmalıyız. Eğer sahip olduğumuz avantajlı sektörlerdeki ürünlerimizi çok fazla stoklama maliyeti olmadan çok fazla bekletmeden değer fiyatından satabiliyorsanız bu sizinen büyük avantajınızda. Pazarlardaki rekabet gücünü artırarark ürettiğimiz ürünleri yüksek fiyattan değer fiyatından satarsak çok iyi bir noktaya gelmiş oluruz. Bu gün elma üretiminde bir çok ilimiz yarışıyor. Üretmenin yanında önemli olan pazarlamak. Bu konuda ticaret odamızı borsamızı ve tüccarımızı BAKA olarak Kırsal kalkınma olarak hertürlü desteği vereriz. Bu ürünlerin pazarlanması bizim için önemli. En önemlisi de bu ürünleri üretirken çevreye, suyumuza toprağımıza zarar vermeden nasıl daha fazla ürün alabiliriz nasıl sürekliliğini sağlayabiliriz bunun çalışmasını yapmamız lazım. Gül bizim için önemli bir ürün. Bizim burda akredite laboratuvarımız yok. Geçen baka toplantısında hemen kararını aldık bütçeyide koyduk hemen laboratuvar yapıyoruz. Üniversitemizle beraber kuruyoruz. Yıllardır bir çok kesimin dile getirdiği ama çeşitli nedenlerle gerçekleşmeyen laboratuvarı 2017 yılında yapacağız. Buda tarım sektörü için son derece önemli bir yatırım. Bunun yanında bölgemiz için üretilebilecek ürünlerin araştırmasını yapalım. Alternatif ürünler neler olabilir.Deregümü'de 25 bin ton domates üretiliyor. Çok önemli bir rakam. Deregümü yapıyorsa yanındaki köyümüzde yapsın. İşte bunları üretirken de pazarlama konusunda da eş zamanlı gitmesi lazım.Hayvancılık konusunda maalesef istediğimiz noktada değiliz. İlimiz açısından değil türkiye genelinde durum bu. Son yıllarda çok büyük teşvikler verilmesine rağmen insanlarımızı hayvancılığa yöneltemiyoruz. 


Aslında bölgemiz burdurun bitişiğinde üniversitemiz ve MAKÜ bu konuda ciddi bir alt yapısı var. Bu çalışmalar meyvesini vermeli diye düşünüyorum. Hayvancılık yapmak halkımıza ağır mı geliyor bulmuyorum. Daha kolay para kazanalım anlayışımı var bilmiyorum. Hayvan doğumu para alıyoruz. Yem bitkisi desteği alıyoruz. Mazot ve gübre desteği alıyoruz. Hayvancılığı geliştirmek için yatırımcımızın cesaretli olması lazım. Küçükbaş hayvancılık konusunda yanılmıyorsam bizim hayvan sayımız 450-500 bin civarında. Bu önemli bir rakam. Bu kadar hayvanımız varken keçi peyniri konusunda marka olmuş bir firmamız yok maalesef. Marka yaratmak bizim tarımda yapacağımız en önemli işlerden birisi" dedi. 

Vali Günaydın, İsparta'da sporun tüm branşlarını destekleyeceklerinin altını çizerek, "2017, İsparta'nın sportif faaliyetlerinde başarı yılı olacaktır" açıklamasında bulundu. İsparta Valisi Şehmus Günaydın, göreve geldiği günden itibaren sporla yakından ilgileniyor. Başta İsparta Davrazspor olmak üzere sporun tüm branşlarına yakın ilgi gösteren Vali Günaydın, basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda 2017 yılına dair de önemli açıklamalarda bulundu. İsparta Davrazspor ile Eğirdirspor'un futbolda ilimizi temsil ettiğini söyleyen İsparta Valisi Şehmus Günaydın, "Sadece futbol değil, sporun tüm branşlarının desteklenmesi gerekir" dedi. Günaydın "İsparta Davraspor olarak sezona girdik. Takımımızı sürekli olarak destekleyen gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Takımımız futbol anlamında iyi bir noktada. Futbol takımlarımızı diri ve canlı tutacak bütün katkıları vermeye davet ediyorum. Bu sadece futbol anlamında değil. Voleybol, basketbol ve bireysel sporlarda da katkı sağlayacağız. Sema Çalışkan uluslararası yarışmalarda göğsümüzü kabartıyor. Bütün spor dallarının desteklenmesi gerekiyor. 


Bu sene spor takımlarımıza malzeme desteği sağlayacağız. Çocuklarımızın spor yapma hevesini ve arzusunu kırarsak haksızlık yapmış oluruz. Maddi ve manevi olarak her zaman destek sağlayacağız. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza da destekler vereceğiz. 2017 yılı ülkemiz ve milletimizin için huzurlu bir yıl olur" dedi.





Objektif Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri