29 / 04 / 2024

Hedef İstanbul'dan Adana'ya hızlı tren!

Hedef İstanbul'dan Adana'ya hızlı tren!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesinin ardından Antalya-Mersin arasındaki karayolu yolculuğunu 5 saate düşüreceklerini belirterek, "Tabii ki bizim daha büyük hedeflerimiz var." dedi...


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Akdeniz Sahil Yolu projesinin ardından Antalya-Mersin arasındaki karayolu yolculuğunu 5 saate düşüreceklerini belirterek, "Tabii ki bizim daha büyük hedeflerimiz var. İstanbul'dan özellikle Mersin'e ve Adana'ya hızlı tren ve yüksek hızlı trenle çok daha kısa sürede vatandaşlarımızın ulaşmasını temin edecek projeler üzerinde çalışıyoruz" dedi.


Elvan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaretinde, Mersin'in, Türkiye'de kalkınmanın ve gelişmenin en önemli ayaklarından birini oluşturduğunu söyledi.


Kentin ulaşım konusunda birtakım eksikliklerin olduğunu ifade eden Elvan, "Mersin'de kavşak ve alt geçit gibi çalışmaların yapılması gerekiyor, biz de bu yönde çalışmalara başlayacağız. Tabii ki bununla da sınırlı değil, bunun dışında demiryollarına yönelik yatırımlarımız var, Akdeniz Sahil Yolu'na yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Boğsak Tüneli'nin açılışından sonra inşallah yeni tünellerimizi açacağız. 11 saatte ulaşıyorsunuz şu an Mersin'den Antalya'ya, inşallah bunu 5 saate düşüreceğiz" diye konuştu.


Elvan, yatırımların, önemli birer gelişme olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Tabii ki bizim daha büyük hedeflerimiz var. İstanbul'dan özellikle Mersin'e ve Adana'ya hızlı tren ve yüksek hızlı trenle çok daha kısa sürede vatandaşlarımızın ulaşmasını temin edecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Bir kısmını başlattık zaten. Konya-Karaman arasında hem yük hem yolcu amaçlı hızlı tren projesini başlattık. Karaman-Mersin arasındaki hızlı tren projesinin ihalesine 2 ay içinde çıkacağız. Özellikle Konyalı ve Karamanlı sanayicilerimiz hatta Aksaray, Niğde, Nevşehirli sanayicilerimiz açısından önem taşıyan bir yatırım. Çünkü taşımacılık maliyeti, özellikle karayolu taşımacılığı, çok yüksek, demiryolu taşımacılığı ile bu maliyetleri daha da aşağıya çekebilme imkanına kavuşacağız ve firmalarımızın rekabet gücü daha da artacak. Bizim hedefimiz birkaç yıl içerisinde bu projeyi tamamlayıp inşallah İstanbul'dan Mersin'e kadar uzanan hatta en yüksek hızlı tren bağlantısıyla İstanbulumuzu Mersin'e bağlamak."


 Otoyollara yönelik çalışmaların da yapılacağını aktaran Elvan, şunları kaydetti:


 "Bunların nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda arkadaşlarımız çalışıyoruz. Bakanlık olarak şunun bilincindeyiz, Mersin-Silifke güzergahının batıya doğru olan güzergahında ciddi bir  trafik sıkışıklığının olduğunu ve alt yapının güçlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. İnşallah Akdeniz Sahil Yolu ilerledikçe bu sıkıntılar azalacak diye düşünüyorum. Hava yoluna yönelik çalışmalarımız da devam ediyor."



AA



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura, Satışa çıkacak projeler