16 / 04 / 2024

İran’la ticarette hedef 30 milyar dolar!

 İran’la ticarette hedef 30 milyar dolar!

Cevad Zarif’in Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla İstanbul’daki dünkü görüşmesinde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ve ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılmasına karar verildi.



İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’yla İstanbul’daki dünkü görüşmesinde iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına ve ticaret hacminin 30 milyar dolara çıkarılmasına karar verildi.


Ayrıca bu ay sonunda Erdoğan İran’ı, Şubat ayında da iran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Türkiye’yi ziyaret edecek. Görüşmeden sonra Zarif şunları söyledi: “İkili ilişkileri geliştirmek amacıyla Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verildi. Başbakan Erdoğan Ocak ayında İran’a gidecek, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise Şubat ayında Türkiye’ye gelecek. Karşılıklı ziyaretleri kolaylaştırmak için konsolosluk düzeyinde de ilişkiler geliştirilecek. Suriye için bazı küçük görüş farklılıklarımız var ancak karşılıklı konuşarak bu farklılıklar da ortadan kalkacaktır. Türkiye’nin Suriye halkına insani yardımlarına katkıda bulunmak amacıyla Türkiye’ye yardım etmek istiyoruz.”


Hürriyet