28 / 03 / 2024

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne durumda?

 Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne durumda?

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın 66 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı projesini inceledi...


 Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, çalışmaların hızla devam ettiği Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı projesi kapsamında inşa edilen Kemerburgaz Metro İstasyonu şantiyesinde incelemelerde bulundu. Aydın, projedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Başkan Aydın burada şantiye yetkilileriyle görüşerek çalışmaların hangi aşamaya geldiği, ilerleyen safhalarda neler yapılacağını konuştu.

 

HAT 66 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

 

Gayrettepe – İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı 66 kilometre uzunluğa sahip olacak. İlk etabı 2018 yılında, ikinci etabı ise 2021 yılında tamamlanacak metro hattı Eyüpsultan, Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçecek. 


13 istasyondan meydana gelecek metro hattında Kemerburgaz, Göktürk ve İhsaniye istasyonlarının da bulunacak.

 

ENTEGRE HATLAR

 

Gayrette - 3. Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı – Hacıosman Metrosu ile Gayrettepe’de, Hızlı Tren ile Havalimanı’nda, Sultangazi-Arnavutköy Hattı ile Arnavutköy’de, Kirazlı-Metrokent-Kayaşehir Metrosu ile Kayaşehir’de, Bakırköy-Kirazlı-Olimpiyatköy Metrosu ile Olimpiyatköy’de, Kayaşehir-Başakşehir-Olimpiyatköy Tramvayı ile Olimpiyatköy’de, Kirazlı-Halkalı Metrosu ile Halkalı’da,  Marmaray  Projesi ile Halkalı’da entegre olacak.


 Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne durumda?

 

Eyüp Belediyesi



 




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı