29 / 03 / 2024

Galatasaray'dan Seyrantepe'ye teknokent!

Galatasaray'dan Seyrantepe'ye teknokent!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Seyrantepe'de bir teknokent kuracaklarını söyledi.


Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay ve Galatasaray Gayrımenkul AŞ Genel Müdürü Mehmet Akif Şener, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik'in de yer aldığı ziyarette Galatasaray Kulübünün Teknokent Projesi'yle ilgili detaylar masaya yatırılırken karşılıklı görüş ve düşünceler iletildi.


Galatasaray


Görüşme sonrası bazı açıklamalar yapan Bakan Faruk Özlü, "Sayın Mustafa Cengiz, Mecidiyeköy ve şu anda stadyumun bulunduğu Seyrantepe'de Teknokent kurmak istediklerini iletti. Bunun görüşmesini yaptık. Gayet uygun ve makul karşıladık. İnşallah Teknokent'i kuracağız şimdiden hayırlı olsun diyorum." diye konuştu.


Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ise projeyle Türkiye'de bilimin ve sporun gelişmesi adına bir adım atılacağına değinerek, şöyle konuştu:


"Batıda 'silikon vadisi' olarak tabir edilen Teknokent'i Galatasaray bünyesinde kurmak için bir adım attık. Bu konuda gerekli altyapı çalışmalarımızı yaptık ve Sayın Bakanımızın onayına sunduk. İlgiyle karşıladığı ve gerekli desteği vereceğini beyan ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu projeyle Türkiye'de bilimin ve sporun gelişmesi yolunda bir adım atılmış olacak. Bu projenin, teknolojik gurur yaşatmasının yanı sıra parasal anlamda da ciddi katkılar sağlayacağını camiamıza müjdeliyorum."


Başkan Cengiz, dün katıldığı Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nda projeden yıllık minimum 3 milyon dolar gelir beklediklerini söylemişti.