25 / 04 / 2024

Esertepe Parkı'na dev seyir tepesi kurulacak!

Esertepe Parkı'na dev seyir tepesi kurulacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’e dev bir park daha kazandırıyor. Keçiören’in Esertepe Mahallesi’nde 174 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden park, bitme aşamasına geldi.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent manzarasına hakim olan ve vadi şeklinde tasarlanan parkın tamamlanmasıyla Keçiörenli vatandaşların yanı sıra tüm Ankaralıların nefes alacağı bir alana daha kavuşacaklarını söyledi. Başkan Gökçek,“Vatandaşlarımız, bu parka diktiğimiz 7 bin ağacın gölgesinde dinlenirken, Başkentimizin muhteşem manzarasının tadına da varacaklar” dedi. 

Uzun yıllardır Başkent güzelliğini yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 50. Yıl Parkı’ndan seyreden Ankaralılar artık Esertepe Parkı’ndan da farklı bir noktadan bu görsel ziyafete tanıklık edecek.


-“ESERTEPE PARKI’NDA İLKLER OLACAK”-

Büyükşehir Belediyesi olarak, teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ettiklerini, çalışmalarında da bunları kullandıklarını kaydeden Başkan Gökçek, yakın zamanda açılması planlanan parkta da birçok ilklerin yer aldığını söyledi. Başkan Gökçek, Esertepe Parkı ile ilgili bilgi verirken, şu bilgileri verdi:

“Parkın zemini ile Ankara’nın hemen hemen tamamını gören seyir tepesi arasında 130 metrelik bir yükseklik bulunuyor. Esertepe Mahallesi ile Etlik arasındaki bu seyir tepesine vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yaptık. Burada ilk defa bir sistem kullanıyoruz. Bu sisteme 3 diogonal (yatay) ve 10 normal asansör ile 38 yürüyen merpen yerleştirdik. Engelli, yaşlı ve hamile vatandaşlarımızın daha rahat çıkarak bu muhteşem güzellikten mahrum kalmamasına özen gösterdik. Tüm vatandaşlarımız için elimizden gelen kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz.”


-ÇOCUKLAR COĞRAFİ BÖLGELERİ GEZEREK ÖĞRENECEK-

Toplam büyüklüğü 174 bin metrekare olan dev parkın, 100 bin metrekarelik bölümünün yeşil alan olarak planlandığını anlatan Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Yeşilin her tonunun hakim olduğu parka, 1 milyon 575 çalı grubu bitki dikilirken, 7 bin ibreli ve yapraklı uzun boylu ağaç dikimi gerçekleştirildi. 5 bin metrekarelik alanda çim serimi yapılan parkımızın 10 bin metrekarelik alanına dev Türkiye Haritası yaptık. Vatandaşlarımız harita üzerinde yürüyerek, bir nevi Türkiye turu yapacaklar. Çocuklarımız ise bölgeleri ve şehirleri daha kolay öğrenebilme imkanı bulacaklar. Bölge ve ülke sınırlarını merpenlerle çevirdik, içleri rulo çimler ve peyzaj çalışmalarıyla estetik bir görünüme kavuşturuldu.” 

Dört ayrı kapıdan parka giriş yapılacağını belirten Başkan Gökçek, kapıların Selçuklu, Osmanlı ve Modern Türkiye motifleriyle süslendiğini kaydetti.


-EĞİTİM VE EĞLENCE ALANLARI DA HAZIR-

Açık alanların yanı sıra 13 bin 500 metrekarelik kapalı alana da sahip olan dev parkın içerisinde; halk eğitim merkezleri, gençlik merkezleri, kafeler, restoranlar, fast food dükkanları, butik dükkanlar, amfi tiyatro, spor merkezlerinin bulunacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, “Vatandaşlarımız hem dinlenecekler hem eğlenecekler hem de spor yapacaklar. Gençlerimiz için 2 adet futbol, 2 adet basketbol sahası yaptık. 1071 metre uzunluğundaki koşu yolunun yanı sıra yine gençler ve hanımlar için kondisyon alanları yaptık. Ankaralıların sağlıklı yaşam sürmeleri için gerekli tüm imkanları sağlıyoruz” dedi. 

Çocuklar için 3 adet çocuk oyun alanlarının yapıldığını da belirten Başkan Gökçek, parkı ziyarete gelen vatandaşların otopark sıkıntısı yaşamaması için 600 araçlık otoparkın inşaatının da tamamlandığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi