29 / 03 / 2024

Bursa İnegöl'de 250 metruk bina yıkılacak!

Bursa İnegöl'de 250 metruk bina yıkılacak!

250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.


Bursa’nın İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor. 250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.


250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi. Kansu, "Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda mahallelerimizde bulunan çok sayıda metruk ve atıl durumda bulunan ve mülk sahipleri tarafından kullanılmayan birçok bina bulunmaktadır. Mevcut İnegöl'ü seyreltme ve Yeni İnegöl'ü kurma noktasında sürekli projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. İnegöl merkezi ile ilgili eski Devlet Hastanesi'nin yıkımı ile kentsel yenileme çalışmalarımıza başlamış olduk. İlçemizin farklı mahallelerinde yaklaşık 250 binanın atıl, metruk ve sahipleri tarafından kullanılmadığı tespit edilmiştir. Bu binaların birçoğu tehlike arz etmektedir. Ayrıca farklı maksatlar için kullanılması mahalle sakinlerini tedirgin etmektedir. 250 bina hakkında 'maili inhidam' yıkım kararı alacak ve ardından mülk sahiplerine tebliğ edeceğiz. 20 gün mühlet verip hak sahiplerince ya da İnegöl Belediyesi marifeti ile yıkılmasını sağlayacağız. Hak sahiplerinin kendi rızaları ile yıkmaması halinde İnegöl Belediyesi olarak bu binaları biz yıkacağız ve hak sahiplerinden mali yükü tazmin edeceğiz. İnegöl Belediyesi olarak kanunların bize vermiş olduğu yetkiyi kullanarak hem eski binaların yenilenmesinin önünü açmış olacak, hem de mahalle sakinlerimizin rahatsızlık duyduğu, ancak mülk sahiplerinin gerek miraslı ve çok hisseli oluşundan, gerekse de farklı konulardan dolayı herhangi bir işlem yapmadıkları bu binalar için çare üretmiş olacağız. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce tespitleri yapılan bu 250 binanın yaklaşık 50 tanesi tescilli yapıdır. Bu tescilli binaların yıkımı ile ilgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kuruluna gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacaktır. Şu aşamada ekiplerimiz tarafından binaların fotoğrafları, binaların yapım yılları ile yapım şekilleri ve bina sahipleri ile ilgili bilgileri içeren bir raporu tamamlamak üzere. Hazırlanan rapor ve yapılan tespitler doğrultusunda birkaç hafta içerisinde mülk sahiplerine tebliğ edeceğiz" dedi. 



Genç Gazete



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri