20 / 04 / 2024

İnegöl Mobilya Kent inşaatı sürüyor!

İnegöl Mobilya Kent inşaatı sürüyor!

Bursa İnegöl Mobilya Kent Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan 'Mobilya Kent’i inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnşaat çalışmaları devam ediyor, ama bittiğinde bu mağazalarda binlerce alıcı olacak” dedi...


Bursa İnegöl Mobilya Kent Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan 'Mobilya Kent’i inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnşaat çalışmaları devam ediyor, ama bittiğinde bu mağazalarda binlerce alıcı olacak” dedi.


İnegöl Mobilya Kent Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (Mobilya Kent İnegöl) Başkanı Haluk Özbek, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Mustafa Akyol'dan proje hakkında bilgi alan Başkan Alinur Aktaş, “Bittiğinde bu mağazalarda binlerce alıcı olacak. Mobilya için çok önemli bir merkez olacak. Burası sadece 100 tane mobilyacının değil, bütün İnegöllülerin yeri olarak düşünülmelidir” diye konuştu.


Basın mensuplarının, ‘Mobilya Kent’in açılmasının ardından yılda 2 kere yapılan MODEF fuarlarıyla ilgili bir tasarrufa gidilip gidilmeyeceği’ sorusunu cevaplayan Aktaş, “Biz bunun kararını mobilyacılarımız ve derneklerimiz ile oturup konuştuktan sonra vereceğiz. Bu özel bir girişimdir. Bu ay sonunda bir mobilya çalıştayımız olacak. Değişik kurumlar ile bir araya gelip, ortak bir karar alacağız” şeklinde konuştu.


Mobilya Kent projesinin A etabının en geç Kasım ayına kadar açılacağını belirten Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek ise, “Biz ayrıca Mobilya Kent ismini de değiştirmeyi planlıyoruz. Daha kısa ve dünyada marka yapacağımız bir isim üzerinde çalışıyoruz. 2 hafta içerisinde üyelerimiz, kendi mağazalarının iç dekorasyonlarına başlayabilecekler. Üyelerimizin kendi mağazalarını açma mecburiyeti var. 2 mağazası olan üyelerimiz, bir mağazasını kiraya verebilecek. Mobilya Kent’in yönetimini de oluşturduk. Eski Belediye Başkan Yardımcımız Yusuf Şen, Genel Müdürlük görevine başladı. Önümüzdeki günlerde reklam çalışmalarına da başlayacağız. İlk ham prodüksiyonlar hazırlandı ve üyelerimize izlettik. Mobilya Kent sadece 100 üyenin projesi değil. Projeyi genişletmek adına 90’a yakın çok uygun fiyatta kiralık mağazalarımız var. Özellikle İnegöl’den üretici arkadaşlarımıza çok uygun fiyatlarla kiraya vereceğiz. İnegöl’ü daha fazla temsil eden bir yapı olması için çalışıyoruz” diye konuştu.


Mobilya Kent'in inşaatına bugüne kadar toplam 70 milyon lira harcandığını belirten Haluk Özbek, “İlgiden dolayı B etabını yapmaya karar verdik. O bölümün de temelini atacağız. İMOS’un iç mimari yönünden yardım isteğine Mobilya Kent olarak tasarımcılara ücretsiz ve yüksek kalitede ofis vererek, İnegöl mobilyasının gelişimine katkı vermek istedik. Bunun yanında Mobilya Kent’in bütün reklamlarında önce İnegöl anlatılacak. Önce İnegöl ve İnegöl mobilyası, daha sonra bu bina anlatılacak. 3-4 ay zarfında Mobilya Kent’i açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri