25 / 04 / 2024

BTÜ Kestel Kampüsü projesinde önemli adım!

 BTÜ Kestel Kampüsü projesinde önemli adım!

Bursa ’nın doğu bölgesini hareketlendirecek Bursa Teknik Üniversitesi’ nin arazisi yetkililer tarafından incelendi. Bursa Teknik Üniversitesi Kestel Kampusu Projesi 'nde önemli adımlar atılmaya başlandı.


Bursa’nın doğu bölgesini hareketlendirecek Bursa Teknik Üniversitesi’nin arazisi yetkililer tarafından incelendi.Bursa Teknik Üniversitesi Kestel Kampusu projesinde önemli adımlar atılmaya başlandı. Ak Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir araziyi inceledi. Teknik ekip, yetkililere inşaat projesini ve alanın nasıl kullanılacağını anlattı. Bursa Teknik Üniversitesi projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Milletvekili Yıldırım, 2015 yılının Bursa Teknik Üniversitesi Kampusu’nun şekillenmesi için önemli bir yıl olacağını söyledi.

Yapılması gereken çalışmaların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinde kararlı olduklarını dile getiren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Kandemir, "Artık fiziki olarak bu arazi üzerine birşeyler yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. bugün günlerden cuma, mübarek ve güneşli bir gün. Bunları da ilahi bir mesaj olarak anlıyor ve herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.

Yaklaşık iki yıldır üniversite için çalıştıklarını söyleyen Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Alanın tahsisi ile ilgili kurucu rektörü Ali Sürmen hocamıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize bizlere verdikleri destekler için teşekkür ediyoruz. Bundan sonrası kazma vurulma aşaması. Şahsa ait olan arazilerin kamulaştırılması için gerekli çalışmaları başlattık. Yerel yönetim olarak, rektörlükle el ele vererek bir an önce buraya gelecek yolları ve çevre düzenlemesi gibi çalışmaları yürütmeye başlayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bursa Teknik Üniversitesi Kampusu’nun şehrimizin doğu kısmına hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Milliyet