24 / 04 / 2024

Bornova'da 48 bin 418 metrekare arazi kamulaştırıldı!

Bornova'da 48 bin 418 metrekare arazi kamulaştırıldı!

Bornova Belediyesi, son 5 yılda vatandaşın ortak kullanacağı pazaryerleri, kültür merkezi, spor alanları gibi tesisler yapmak için toplam 48 bin 418 metrekare alanı kamulaştırdı.


5 yılda vatandaşın ortak kullanacağı pazaryerleri, kültür merkezi, spor tesisleri gibi projeler için 48 bin 418 metrekare arazi kamulaştırıldı. Bu kamulaştırma çalışmaları kapsamında 148 zemin üstü binanın da bedelini kamulaştırma yoluyla mülk sahiplerine ödeyen Bornova Belediyesi bu iş için toplam 20 milyon 174 bin 778 lira kaynak ayırdı. Bornova Belediyesi'nin giriştiği bu kamulaştırma hamlesi sayesinde Merkez Pazaryeri, Altındağ Kültür Merkezi, Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi, Altındağ Spor Salonu, Kızılay Yokuşu Yol Genişletme Çalışması gibi dev projeler bir bir başladı. Bunların önemli bir kısmı tamamlanırken bir kısmının yapım çalışmaları ise devam ediyor.


Kaderine terk etmedik

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, vatandaşların ihtiyaç duyduğu yeni projeleri hayata geçirmek için kamulaştırmaların hayati bir önem taşıdığını belirterek, "Merkez Pazaryeri'ni daha önceden onlarca yıldır kurulduğu yerde yapmamız gerekiyordu. Daha büyük ve modern bir pazaryeri yapmak için kamulaştırma yaptık. Diğer projelerimizde de vatandaşın rahat ulaşabileceği noktaları belirleyerek kamulaştırmalarımızı gerçekleştirdik. Kamulaştırmasını tamamladığımız hemen hemen hiçbir yer kaderine terk edilmedi. Hepsinde Bornovalıların ihtiyaç duyduğu projeler yükseldi" dedi.


Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri