20 / 04 / 2024

Boğaz‘a teleferik Anadolu‘ya metro yapılacak, ulaşım yatırımları artacak!

 Boğaz‘a teleferik Anadolu‘ya metro yapılacak, ulaşım yatırımları artacak!

Ulaşım yatırımlarıyla İstanbul trafiğine büyük bir rahatlama sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Boğaz‘a teleferik Anadolu‘ya metro projeleriyle ulaşım yatırımları artacak...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, seçimin ardından projelerine start verdi. Topbaş hem boğaza teleferik hem de Anadolu Yakası metro yatırımlarıyla ulaşım yatırımlarına hız verecek.


Ulaşım yatırımlarıyla İstanbul trafiğine büyük bir rahatlama sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Topbaş'ın, Anadolu Yakası’nda planladığı metro hatlarının öncelikli olarak Yakacık- Pendik, Kaynarca güzergahlarına yoğunlaştırması bekleniyor. Çalışmaları sürmekte olan Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe hatlarını 2015 yılına kadar tamamlanarak hizmete açmayı planlayan Topbaş, ulaşımda bütünleşme sağlanmasına yönelik olarak Mecidiyeköy-Altunizade Teleferik Hattı’na da büyük önem verdiği ve inşaat çalışmalarına bir an önce başlamak için ihaleyi beklediği kaydedildi. Bu hattaki istasyonlar Mecidiyeköy, Zincirlikuyu,  Altunizade, K.Çamlıca, B.Çamlıca ve Cami olarak belirlendi. Kapasitesi 32 yolculu teleferiklerde saatte 6 bin yolcu taşınacak, yolculuk süresi ise 15 dakika olacak. 


TELEFERİKLE BOĞAZ 15 DAKİKA 


Kadir Topbaş, Boğaz'a yapılacak teleferik hattının müjdesini seçimden önce vermişti. Topbaş, 15 dakikada Mecidiyeköy'den Altunizade'ye ulaşımı sağlayacak olan teleferik hattı için ihale aşamasına gelindiğini söyledi. Topbaş, Kağıthane'den metroya binenlerin Mecidiyeköy - Altunizade arasına kuracakları teleferik hattıyla 15 dakikada Anadolu yakasına geçebileceklerini dile getirdi. 


2023 HEDEFİ 708 KİLOMETRE


İstanbul’da 2004’te sadece 45 kilometre olan raylı sistem uzunluğu, yapılan yeni hatlarla birlikte 148 kilometreye uzunluğuna ulaştı. Etüd aşamasında olan 358 kilometrelik raylı sistemle birlikte İstanbul’da 2023 yılına kadar raylı sistem uzunluğu 708 kilometreye ulaşacak. Raylı sistem taşımacılığı 2014’te 4 milyon 950 bin kişiye, 2016’da 7 milyona, 2023’te de 11 milyona çıkacak. 


ŞENOL DEMİRCİ/ Akşam Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri