19 / 04 / 2024

Bağcılar'ın ikinci metrosunun temeli törenle atıldı!

 Bağcılar'ın ikinci metrosunun temeli törenle atıldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ ın katılımıyla, Alibeyköy Meydanı' nda düzenlenen Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey metro hattının temel atma töreni yapıldı.



Bağcılar Mahmutbey durağının temeli de canlı yayınla bağlanan İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır,  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk butona basarak attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, 2004 yılında sadece 45 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, bugün 141 kilometreye ulaştırdıklarını söyleyerek, Marmaray gibi dünya çapında bir projeyi tamamlayıp hizmete açtıklarını belirtti. Erdoğan, ayrıca Boğaz'ın altından lastikli araçların geçiş yapabileceği küresel ölçekteki bir başka tünel projelerinin de devam ettiğini, açılışını 2015'te yapacaklarını anlattı.

METRO HATLARININ UZUNLUĞU 110 KM’YE ULAŞTI

Raylı sistem uzunluğunu 2019 yılında 420 kilometreye, daha sonra da 776 kilometreye çıkarma hedeflerine her geçen yıl biraz daha yaklaştıklarını ifade eden Erdoğan, bugün temelini atacakları hat ile birlikte İstanbul'da halen inşaatı devam eden metro hatlarının uzunluğunun 110 kilometreye ulaştığını aktardı. Erdoğan, temelini attıkları 18 kilometrelik Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın İstanbul'daki metro zincirinin son değil, sadece yeni bir halkası olduğunu belirterek, "Bu metro hattı Mecidiyeköy'de mevcut metro hattıyla, o istasyona entegre olacak. Oradan Topkapı-Edirnekapı-Habibler Tramvay Hattı'na, oradanTekstilkent-Yüzyıl Mahallesi üzerinden Otogar-Başakşehir metro hattına ulaşılabilecek.

BU ADIMLAR SIKINTIYI ENGELLEDİ

Bu metro hattını, daha sonra Beşiktaş ve Kabataş'a kadar uzatarak, iş ve konut yerleşimi bakımından yoğun tüm alanlar arasında kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız. Günde 1 milyon kişinin yararlanabileceği, hesap böyle, bu hattın devreye girmesiyle Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi sadece 27 dakikaya düşecek. Bağlantılı hatlarla birlikte düşündüğümüzde, Mahmutbey'den metroya binen bir kardeşimiz Yenikapı'ya 39 dakikada, Üsküdar'a 48 dakikada, Sabiha Gökçen'e 95 dakikada ulaşabilecek. İstanbul'un nüfusu, şehirdeki araç sayısı ve yoğunluk sürekli artıyor olmasına rağmen, ulaşım konusunda attığımız bu adımlar sayesinde sıkıntı yaşanmasını bugüne kadar engelledik” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından sonra temel atma törenine geçildi. İlk bağlantı için Bağcılar’a bağlanan Erdoğan, İstanbul Milletvekili Harun Karaca’ya metronun hayırlı olmasını dileyerek, “Bugüne kadar yaptığı hizmetler için ve bundan sonra atacağı tüm adımlar için Bağcılar Belediye Başkanımızı kutluyorum. AK Parti İlçe Başkanımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.  İstanbul Milletvekili Harun Karaca’da Başbakan Erdoğan’a  “Sayın Başbakanım, Mahmutbey metrosu çalışmalarında sizin nezdinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Bağcılar halkı da bu hizmetten çok memnun onlar da size teşekkür ediyor, saygılar sunuyor” dedi.

Konuşmanın ardından İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır,  Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk hayırlı olsun temennisinde bulunarak temel atma butonuna bastılar.


2017’DE HİZMETE AÇILACAK

İstanbul’un en büyük ilçesi Bağcılar’ın, Bağcılar - Zeytinburnu Tramvay Hattı ve Başakşehir - Bağcılar Kirazlı - Otogar Metro Hattı’nı hizmete alınmasının ardından 18 km’lik Mecidiyeköy - Kağıthane - Alibeyköy - Mahmutbey arası ikinci metro hattının temelinin atılması heyecanını yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Ayrıca yeni yılda inşaatına başlanacak Bakırköy İDO - Bağcılar Kirazlı Metro Hattının 2017 yılında hizmete alınmasıyla yaklaşık 50 km’lik metro ağına kavuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem yatırımlarından en çok istifade eden ilçelerinden biri olacağız. Bağcılar’a yapılan bu yatırımlardan dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Başkan Lokman Çağırıcı Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey metro hattının 2017 yılında hizmete açılacağını söyledi.




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler