24 / 04 / 2024

Ankapark hakkında merak edilenler!

Ankapark hakkında merak edilenler!

Ankapark 2 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Projeyi yılda 10 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. İşte Ankapark hakkında merak edilenler...


Ankapark, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde hayata geçiriliyor.Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı imzası ile yükselen Ankapark hakkında merak edilenler haberimizin devamında yer alıyor. 2 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan proje kapsamında  150 bin tane boylu fidan dikildi.Böylece Ankaralılar yeşil alana doyacak.


Yılda en az 10 milyon kişinin ziyaret etmesinin beklendiği Ankapark'ın amacı; Atatürk Orman Çiftliğinde bulunan mevcut hayvanat bahçesinin yeniden düzenlenmesi ve 2012/3547 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilen arazide; kentin açık yeşil alan ihtiyacını karşılayacak yapılar dışında herhangi başka bir kentsel kullanımın yer almasının söz konusu bile olamayacağı; halkın eğlenmesi ve dinlenmesi için rekreasyon işlevlerine hizmet etmeyi amaçlayan bir proje olacaktır. 



Ankapark açılış tarihi...

Ankapark projesinin seçimlere kadar açılması planlanıyordu. Ancak eksiklikler nedeniyle Ankapark sadece halkın ziyaretine açıldı. Düzenlenen otobüs seferleriyle Başkentliler Ankapak'ı ziyaret edebiliyor. Ankapark'ın için yer alan Temapark alanı Ağustos ayında açılacak. 



Ankapark'ta sınırsız eğlence 50 TL..

Ankapark Ankara projesinin giris ücreti 50 TL olarak belirlendi. 50 TL karşılığında sınırsız eğlenceye kavuşacak Ankaralılar bu parkı çok sevecek. Toplam 1 milyon 46 bin 600 metrekarelik kısmının açık alan olarak tasarlandığı parkın 16 bin 100 metrekarelik kısmı kapalı alan olarak kullanılacak.



Ankapark Temapark görselleri


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark nerede?

Ankapark nerede sorusu kapsamında yol tarifi şu şekilde yapılıyor;  Gazi Mustafa Kemal Blv yönünden Metro Altgeçidi konumuna doğru batı yönünde ilerleyin, Kazım Karabekir Cd yönünde sağa dönün, Celal Bayar Blv girmek için hafif sağa dönün Silahtar Cd.’den devam edin, Çiftlik Cd yönünde sağa dönün, 1. sağa girerek Alparslan Türkeş Cd (Çiftlik Cd.) üzerine çıkın, 1. sağa girerek AOÇ Tarım Arazisi üzerine çıkın.



Ankapark'ta kaç tane oyuncak var?

Ankapark'ın içinde toplam 14 adet 'Roller Coaster bulunuyor. Bu sayı dünyanın diğer temaparklarında sadece 3-4. Toplam  1.217 adet oyuncağın yer aldığı projede  Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor bulunuyor. Ankapark'ta 5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı yer alıyor. 




Ankapark şantiye görselleri


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark hakkında merak edilenler!


Ankapark hakkında merak edilenler..

Ankapark'ın açık alanlardaki ünitelerden bazılarına ilişkin detaylar aşağıda belirtildiği gibi olacak.


- Tema Park içerisinde 10.000 metrekare alanı kapsayan Anadolu Bulvarına paralel 900 m ray uzunluğuna sahip ve 35 m yüksekliğe ulaşabilen Türkiye içerisinde ve Orta Doğuda ülkeleri arasında ilkler listesinde yer alacak Roller Coaster bulunacak.

- Tema Park alanında 75 metre yüksekliğinde, düşme ve yükselme hareketi yapacak adrenalin yüklü Kule Modeli eğlence ünitesi yer alacak.

- Tema Park alanında Türkiye’de bir ilk olacak 2100 m² alana sahip, yüksekliği 30 m olan Uçan Sinema yer alacaktır. Bu uçan sinema 160ºküresel özel metal ekranda gösterilecek özel bir film şöleni ile farklı bir deneyim sunacak. 

- Tema Park alanında 100.000 metrekarelik su yüzeyine sahip dev gölet ile birlikte kurgulanacak Jet Ski Coaster Ankara turizmine renk katacaktır. Tren başına anlık kapasitenin 16 yolcu olması beklenmekte. 

- Tema Park alanında 10.000 metrekarelik alana sahip Rafting Sahasıyer alacak olup Ankara turizmi açısından bir ilk olacak.

- 15 adet dinazor en küçüğü 4 metre en büyüğü 11 m parkın genelinde insanları karşılayacak.Kapalı (kışlık) alanlar ise, yazın açılabilecek şekilde çelik yapı ile çözüme kavuşacaktır. Bu Çelik Konstrüksiyon Çadırlar 70.000 m²  lik alan kaplamaktadır. Çadırlar, fonksiyonlarına göre 3 gruba ayrıldı.



Dinozor Grubu:  Toplamda 20.000 m² lik alan kaplamaktadır. 3 adet çadır “Dinozor oyun alanı / sineması / restoranı, Dinozor ormanı, Dinozor Müzesi” olmak üzere dinozor ile ilişkilendirilmiş ve her bir çadırda dinozorla ilgili başka bir faaliyet işlenmiştir. 240 adet iç ve dış mekanda konumlandırılacak model dinazor maketi yer alacaktır.Bu dinazorlardan 70 m uzunluğunda ve 21 m yüksekliğinde,  olacak t-rex dinazor modeli parka gelen ziyaretçileri karşılayacak.



Çocuk Oyun Grubu: Toplamda 20.000 m² lik alan kaplıyor. Ana yaya yolu boyunca ilerlerken bir başka çadır grubu çocuk oyun grubu yer alacaktır. Bu alt nüvede ise faaliyetler tamamıyla çocuklara göre tasarlanmış ve yerleştirilmiştir.Alanda 10.000 ve 5000 metrekarelik toplamda 15.000 m2 lik alanda son teknolojiye sahip çocuk oyun grupları yer alacaktır. 5000 m2 lik çocuk su oyun grubu ise aqua park niteliğinde olup çocukların ve ebeveynlerin beğenisine sunulacak.



Yetişkin Grubu:  Toplamda 30.000 metrekarelik alan kaplamaktadır. Bir başka çadır grubu ise dijital dünya ile ilişkili olacak olup; lazerli atış oyunu, dijital oyun çadırı ve oto robot gibi çadırları kapsayacak. Dijital oyun alanında toplam 10.000 m² kapalı alanda 400 adet son teknoloji ürünü atariler yer alacak.



Doğal Yaşam Parkı

940.000 metrekare alan kaplamaktadır. Alan kıtalara ayrılarak, bu kıtaların özelliklerini yansıtacak şekilde temalandırılacaktır. Toplamda 53.790 metrekare kapalı alan bulunacak. Türkiye 'de ilk safari alanı olarak yer alacak ve 2 yıl içerisinde mevcut hayvanat bahçesinde ve Türkiye'de olmayan birçok tür bulundurulacak


Melih Gökçek'in Ankapark açıklaması!

Ankapark Temapark görselleri!

ANKA Park giriş ücretleri ne kadar?

Ankapark projesine nasıl gidilir? Yol tarifi!

Ankara Ankapark projesi 11 soruda mercek altında!



Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler