19 / 04 / 2024

Altındağ Belediyesi Gültepe Mahallesi'ndeki parkın çalışmalarına başladı!

 Altındağ Belediyesi Gültepe Mahallesi'ndeki parkın çalışmalarına başladı!

Gültepe Mahallesi'nde (Çinçin), gecekondulardan arındırılarak ortaya çıkarılan bölgeye, dev bir park yapacak olan Altındağ Belediyesi, çalışmalara başladı. Başkan Tiryaki, bölgenin yepyeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini açıkladı.


Yaptığı parklarla başkentin nefes almasını sağlayan Altındağ Belediyesi, Ankara'ya yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Gültepe Mahallesi'ne yapılacak olan dev park, şimdiden mahalle sakinleri tarafından sabırsızlıkla bekleniyor.

 

Başkan Veysel Tiryaki "Herkesin Çinçin olarak bildiği Gültepe Mahallesi'nde çok uzun ve zorlu bir yol kat ettik. Bu bölgede binlerce gecekondu yıkarak yeni yaşam alanları için yer açtık. Çinçin artık tarih oldu. Modern ve huzurlu bir yaşama kavuşan vatandaşlarımızdan ne zamandır büyük bir park talebi geliyordu. Biz de çalışmalarımızı başlattık. Çok yakında vatandaşlarımız, kendilerine yakışır, çok nezih ve geniş bir parka kavuşacaklar." dedi. 


Parkın yanı sıra çok yakında aynı bölgeye bir yüzme havuzu da yapılacağını belirten Başkan Tiryaki, böylece Çinçin bölgesinin Ankara'da yepyeni bir yaşam merkezine dönüşeceğini açıkladı.

 

Başkan Tiryaki dev parkın tüm mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni etti. 


Gültepe Mahallesi, kentsel dönüşümün simgesi oldu


Bölgede 3000'den fazla gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, etap etap tamamlanan toplu konutlarla mahalle sakinlerine yepyeni bir yaşam armağan etti. "Çinçin Kentsel Dönüşüm Projesi", Altındağ'da yürütülen kararlı mücadelenin simgesi oldu. 


Kentsel dönüşüm çalışmaları ile cazibe merkezi haline gelen Çinçin, kamu kurumlarının da ilgi odağı haline geldi. Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ardından Altındağ Müftülüğü de, yeni hizmet binasını Çinçin'e taşıdı. 


Altındağ Belediyesi'nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından birisi de, Çinçin'e inşa edilen Kültür Merkezi oldu. Toplu konut projeleri ve Çinçin'i gecekondulardan temizlediklerini anlatan Başkan Tiryaki, sosyal projelerle bu bölgede oturanları kentle bütünleştirmek gerektiğini de ifade etti ve Çinçin'e dev bir kültür merkezi yaptı. 


6000 m2 kapalı alanı bulunan tesiste, 1500 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor. Düğün, nişan, sünnet organizasyonları dışında toplananlar için de kullanılan merkez, yeşil alanı ve de bölgeye ferahlık sağladı. 

Altındağ Belediyesi, bölgedeki nüfus artmaya başlayınca, yeni ihtiyaçları da düşündü. Konutların yanı sıra, çocuklar için modern ve huzurlu bir öğrenim hayatı sağlayan iki okul ve sosyal tesisler de projedeki yerlerini aldı. 


Gültepe Mahallesi'ne kadınların ve gençlerin faydalanacağı bir kültür merkezi ile içinde büyük bir marketin yer alacağı çarşı projesinin yapımı ise hızla devam ediyor. Üst katı 2000 kişilik kültür merkezi, alt katı 1000 m2'lik iki büyük dükkan olarak planlanan proje ile Çinçin'e bir yatırım daha kazandırılmış olacak. 



Ankara Son Söz




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler