28 / 03 / 2024

Ahmet Şahin: Diyarbakır’a 10 bin 720 konut yaptık!

Ahmet Şahin: Diyarbakır’a 10 bin 720 konut yaptık!

Diyarbakır'da düzenlenen kentsel dönüşüm toplantısına Vali Kıraç, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ile kurum amirleri katıldı...


Diyarbakır’ın tarihi ve manevi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için TOKİ desteğiyle başlatılan kentsel dönüşüm projesi için toplantı düzenlendi.


Toplantıya Vali Kıraç, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş ile kurum amirleri katıldı.


Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kıraç, “Amacımız kentsel dönüşüm alanında başlatılan çalışmaları hızlandırmak ve bu konuda işbirliği kararı almaktır” dedi.


“Proje kapsamında konut yıkımlarını gerçekleştirilecek ve çalışmaları hızlandıracağız” diyen Vali Kıraç, şunları söyledi: “Vatandaşların hem can ve mal güvenliklerini garanti altına almak hem de doğal güzelliklerin korunması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ, Türkiye genelinde büyük projeler gerçekleştirdi. Kentsel dönüşümde büyük başarı gösteren illerin başındayız ancak bu konuda yapacak daha çok işimiz var. Yeni alanlar oluşturmak mecburiyetindeyiz. Sur içinde 187 hektar rezerv alan olarak belirlendi. Sur dışında da alanlar var. Şehir merkezinde 1 milyonun üzerinde insan yaşıyor. Modern bir Diyarbakır oluşması ve kentsel dönüşümü tamamlamak için 30 bin konuta ihtiyaç var. Bunu etap etap tamamlamamız gerekiyor”


Şahin: Diyarbakır’a 10 bin 720 konut yaptık


Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile sürdürdükleri kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çölgüzeli bölgesinde konut yaptıklarını ve çok sayıda hak sahibinin bu konutlara taşındığını belirten TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ise şöyle devam etti: “TOKİ olarak bugüne kadar Diyarbakır'da 9 bin 400'ü il merkezinde olmak üzere 10 bin 720 konut yaptık. İnşaatı devam eden 2 okul ise en kısa sürede tamamlanacak. Alipaşa, Lalebey ve Cevatpaşa mahallelerindeki 854 hak sahibinden 512'si ile anlaşma yaptık. Para isteyene para, ev isteyene ev verdik.  Diyarbakır'da bugüne kadar 19 milyon 554 bin liralık kamulaştırma yaptık”


 

Toki Haber




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016