29 / 03 / 2024

TOKİ'ye akademisyen başkan yardımcısı: Dr.Ahmet Şahin!

TOKİ'ye akademisyen başkan yardımcısı: Dr.Ahmet Şahin!

Antalya Büyükşehir belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Ahmet Şahin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı oldu


Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevliliği ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı görevinden Antalya Milletvekili adaylığı için ayrılan Dr. Ahmet Şahin, Antalya'da yapılan köprülü kavşakların mimarı olarak biliniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Müdürü olarak görev yaptığı dönemde; Baltalimanı-TEM Büyükdere Bağlantı Yolu,  Çırpıcı Deresi'nin Ayvalıdere'ye Birleştirilmesi, Gaziosmanpaşa Cebeci Yolu TEM Otoyolu Altgeçiti, Kaynarca Demiryolu Altgeçidi ve Sahil Yolu E-5 Arası Bağlantı Yolu, Davutpaşa Kışlası Bağlantı Yolları, Ulus-Zincirlikuyu 2. Aşama İnşaatı, Pendik İDO İskelesi Eksikliklerinin Tamamlanması, Bağlantı Yolları ve Yeraltı Otopark ve Ortak Altyapı İnşaatı, Avcılar Köprülü Kavşak ve Üniversite önü Altgeçit İnşaatı'nda yer alan Dr. Ahmet Şahin, İstanbul'a nefes aldıran 71 büyük projede yer aldı.

DR. AHMET ŞAHİN, ÖNEMLİ PROJELERDE YER ALDI

1990 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Dr. Ahmet Şahin, İstanbul ve Antalya'ya değer katan kalıcı projelerde yer aldı. Şahın, Antalya Belediyesi'nde görev yaptığı dönemde de; Mevlana kavşağı tünel geçişli köprülü kavşağı, Atatürk Kültür ve Sanat Evi Tadilatı'nın yapılması, katı atık düzenli depolama sahası ve arıtma tesisi inşası, Sütçüler Mahallesi Aşevi İnşaatı, Huzurevi ve Kadın Sığınma evi inşaatı, Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi İnşaatı başta olmak üzere 114 ayrı altyapı, yol, yeşil alan ve çevre düzenlemesini kapsayan projede yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi'nde görev yaptığı dönemde de üniversite altyapısının geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan 46 projeyi yürüten Şahin, Yıldız Teknik ve Selçuk üniversitelerinde Geoteknik Anabilim Dalı'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalar yaptı.

Türkiye Mimar ve Mühendisler Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası üyesi olan Dr. Ahmet Şahin, evli ve dört çocuk babası.