25 / 04 / 2024

Valle Lacus Sitesi'nde icradan satılık villa! 6.2 milyon TL'ye!

Valle Lacus Sitesi'nde icradan satılık villa! 6.2 milyon TL'ye!

İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Gürman Çiftlik Caddesi ile bağlantılı Gülnihal Sokak üzerinde bulunan Valle Lacus Sitesi'ndeki villa vasıflı gayrimenkul 6 milyon 200 bin TL bedelle satışa sunuldu.


Satışa takdirine konu birinci taşınmaz tapunun Büyükçekmece İlçesi, 470 ada 12 parselinde kayıtlı olup, adres olarak Büyükçekmece Gürman Çiftlik Caddesi ile bağlantılı Gülnihal Sokak üzerinde yer alan Valle Lacus Sitesi No: 2 adresinde yer almaktadır.


Proje 60 dönümlük bir arazi üzerinde; 3 farklı mimariye sahip, 44 adet villadan oluşmaktadır. Proje; 24 saat güvenlik ve sosyal tesis imkanı, sosyal tesisler açısından, basketbol sahası, kapalı havuza sahiptir. Her villada 8 yatak odası, 8 banyo, 2 büyük yaşam alanı, sauna ve buhar odası, cep sineması, özel ısıtmalı havuz, iç ve dış bahçeler bulunmaktadır. Binaların her birinde bağımsız jeneratör plana dahildir. Siteye iki ayrı yönden ulaşım imkan dahilindedir. Bunlardan ilki; E-5 TEM otoyolları arası Hadımköy bağlantı yolundan Büyükçekmece Gölüne doğru asfalt yolla, diğeri Büyükçekmece Stad yolunun devamında, Eskice Gürman Çiftliği bağlantılı asfalt yoldur. Bu iki yolla da hem E5, hem TEM katılımları mümkündür. İkinci güzergahın yol ve alt yapı çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu bildirilmiştir.


Yerinde yapılan incelemede 2 bağımsız bölüm no.lu villanın plan itibariyle; bodrum kat garaj, hizmetli odası, çamaşır odası, koridor, iki adet banyo, hobi odası, iki adet yatak odası, hol, ayrı tuvalet, iç bahçe, spor odası, buhar odası, sauna, tesisat odası, ayrı koridor, teras, elektrik pano odası, hidrofor ısı odası, su depo odası, zemin katın antre, hol, salon, mutfak, ebeveyn yatak odası, banyo, yatak odası, banyo, koridor, banyo, yatak odası, yatak odası, teras, çatı katı; balkon, yatak odası, banyo, hol, genel banyo, yatak odası, çalışma odası, teras ve iki balkon hacimlerinden oluştuğu tespit edilmiştir. Villa takriben brüt 931,18 m2 kullanım alanına sahiptir.A Blok zemin kat, kat planı. A Bloka ait mimari projesi dikkate alındığında; zemin katın; antre, hol, salon, mutfak, ebeveyn yatak odası, banyo, yatak odası, banyo, koridor, banyo, yatak odası, yatak odası, terastan ibaret olduğu görülmektedir. İncelenen mimari projesi dikkate alındığında; A Blok bodrum kat; garaj, hizmetli odası, çamaşır odası, koridor, iki adet banyo, hobi odası, iki adet yatak odası, hol, ayrı tuvalet, iç bahçe, spor odası, buhar odası, sauna, tesisat odası, ayrı koridor, teras, elektrik pano odası, hidrofor ısı odası, su depo odasından oluştuğu tesbit edilmiştir. Villa 1 (A1 tipi) Satışa konu taşınmaz ilçe merkezine, alışveriş noktalarına, çarşı pazara, toplu taşım araç duraklarına uzak mesafededir. Alt yapı sorunu çözüme kavuşturulmuş gelişmekte olan bir bölgede yer almaktadır. Belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. E-5 Karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanına sahiptir. Yakın çevresinde alışveriş merkezleri ve toplu konut tipi yapılaşmalar mevcuttur. Bölgede faaliyet gösteren bir çok alışveriş merkezi servis aracı ile bölgeye hizmet vermektedir. E 5 asfaltına nispi uzaklıktadır.


Kıymeti : 6.200.000,00 TL

1. Satış Günü : 08/06/2018 günü 14:30 - 14:35 arası

2. Satış Günü : 06/07/2018 günü 14:30 - 14:35 arası

Satış Yeri : EKİNOBA MAH LONDRA ASFALTI YANYOL N:107 ÇANAKKALE SOK AY MERKEZ KARŞISI BÜYÜKÇEKMECE/İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/27 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.25/04/2018