23 / 04 / 2024

Seyhan'daki 49 kaçak inşaatın yıkım ihalesi ne zaman yapılacak?

Seyhan'daki 49 kaçak inşaatın yıkım ihalesi ne zaman yapılacak?

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. İhale şartnamesinde balyoz, 2 takım kesme takımı, jeneratör, kırıcılı ekskavatör, 70 santimetre dikey veya yatayda beton kesebilen makine ile 15 işçi temin etmesi şart koşuldu.


ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yeşiloba. Daglıoğlu, Zeytinli, İsmetpaşa, Gürselpaşa, Fevzipaşa, Tellidere, Akkapı, Kocavezir, Yeşilyurt, Sarıhuğlar, Küçük Dikili, Yolgeçen, Şakirpaşa, Büyük Dikili, İstiklal, Gülbahçesi, Gazipaşa, Yalmanlı, Gölbaşı, Reşatbey, Camuzcu, Kayışlı ve Tepebag mahallelerinde toplam 11 bin 822 metrekarelik 49 adet inşaatın kaçak yapıldığını belirledi. Seyhan Belediyesi Encümeni de yasalara aykırı olarak yapılan bu yapıların yıkımı için karar aldı. Buna göre kaçak inşaatların yıkılması için 3 Eylül'de yıkım ihalesi açıldı. İhale şartnamesinde balyoz, 2 takım kesme takımı, jeneratör, kırıcılı ekskavatör, 70 santimetre dikey veya yatayda beton kesebilen makine ile 15 işçi temin etmesi şart koşuldu. 


6 KATLI BİNA YIKILMIŞTI 



CHP'li Zeydan Karalar'ın seçimi kazanmasının ardından Seyhan Belediyesi, kaçak yapılaşmanın önüne geçme adına çalışmalarını hızlandırmıştı. Geçen mayıs ayında Tellidere Mahallesinde imar planında yol görünen arazide kaba inşaatı yapılan 6 katlı apartmanın yıkımını gerçekleştirmişti. İnşaatın yıkımının yanı söz konusu inşaatlann ortadan kaldırılması sıra ilgili firmaya da 205 bin 815 lira para için yüklenici firmaya 90 gün süre tanındı. cezası kesilmişti. Aynca, ruhsatsız olduğu İhaleye girecek şirketlerden bu iş için 2 adet saptanan Yeşilyurt, İstiklal mahallerindeki 2 kırıcılı kazıcı yükleyici, 3 adet damperli kam- ev ile Metal Sanayi Sitesi'nde 3 işyerinin yıyon, 10 ve 20 kiloluk beton kırıcılar, 5 adet kiminin gerçekleştirildiği bildirilmişti.


Adana Egemen Gazetesi