24 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Göztepe stad ihalelerinin sonuçları!

 Karşıyaka ve Göztepe stad ihalelerinin sonuçları!

Karşıyaka Stadı'nın ihalesini 54 milyon 88 bin lirayla Ali Acar İnşaaat, Göztepe'nin ihalesini 54 milyon 350 bin lirayla DOYAP Yapı kazandı. İtirazın olmadığı takdirde çalışmalar 1 ay içinde başlayıp 700 gün sonra bitecek



İzmir'e yapılacak ve İzmirli futbolseverlerin dört gözle beklediği 2 stat için önemli bir adım daha atıldı. Ocak ayının son günlerinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ankara'da yapılan ihalenin sonuçları açıklandı. 14 firmanın katıldığı ihale sonunda Karşıyaka Stadı'nı 54 milyon 88 bin lira bedelle Ali Acar İnşaat yapacak. Karşıyaka gibi 15 bin kişi kapasiteli Göztepe Stadı'nı ise 54 milyon 350 bin liraya DOYAP Yapı Sanayi Enerji ve Mühendistlik inşa edecek. 


700 günde bitecek

İhalelere katılan firmaların itiraz etmemesi durumunda 1 ay içinde sözleşme imzalanarak firmalara yer teslimi yapılacak. İhaleyi alan şirket nihai projeyi çizdirerek 700 gün içinde inşaatı tamamlayacak. İzmirli futbolseverlerin özlemle beklediği iki stat için ilk kazmanın mayıs ya da haziran ayında vurulması bekleniyor. İzmir'in iki yakasındaki statların bir aksilik olmaması halinde 2015-2016 sezonunun ikinci yarısına yetişmesi bekleniyor. 


Samsun'u da yapacak

13 rakibini geride bırakarak Karşıyaka Stadı'nın ihalesini kazanan Ali Acar İnşaat, Giresun merkezli bir firma ve Samsunspor'un yeni stadının ihalesini de kanazıp yapımını üstlenmiş durumda. Samsunspor'un 33 bin kapasiteli UEFA kriterlerine uygun stadın inşaatı ocak ayında başlarken 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Ali Acar İnşaat, Samsun'la birlikte Karşıyaka Stadı'nı bir yıl arayla bitirmiş olacak. 


Heyecan yarattı

İhaleden sonra statları yapacak firmaların belirlenmesiyle birlikte İzmir'in iki köklü kulübünü büyük bir heyecan sardı. Biran önce statların başlanmasını bekleyen ve maçlarını kendi statlarında oynamak isteyen taraftarlar da sanal ortamdan memnuniyetlerini paylaştı. Karşıyaka taraftarları facebook'ta 'Karşıyaka Stadı yapılacak' adıyla sayfa açtı ve 15 günde 6 bin 500 takipçiye ulaştı. Göztepeli taraftarlarda twitter üzerinden statlarına olan özlemi dile getiren twittler attı. 


24 saat yaşayacak

Karşıyaka Stadı'nı çizen Mimar Bahadır Kul, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye'de yaptığı tüm statlarda olduğu gibi Karşıyaka Stadı'nın da halkın maç dışında kullanabileceği şekilde projelendirildiğini söyledi. Kul, stadın içinde kulüp müzesi ve binasının yer alacağını belirterek, "Statta tribün altlarının da gerek sosyal mekanlar olarak gerekse de sportif alanlar olarak kullanılabilecek. İhaleyi kazanan firma var olan avan proje dahilinde stadın uygulama projesi çizdirecek ve stat inşaatına yaz başında başlanacak" dedi. Toplam 27 bin 750 bin metrekarelik arsa alanına sahip Karşıyaka Stadı 12 bin 408 metrekare üzerine inşa edilecek. Stat dışında mevcut kulüp binası yerine 6 bin 943 metrekarelik alanda sosyal birimlerin yer alacağı bina inşa edilecek. 


Kaf-Kaf'ın stadı

Karşıyaka'ya yapılacak 15 bin kişi kapasiteli stadyunda 158 kişilik loca tribünü, 881 kişilik VIP tribünü, 482 kişilik protokol tribünü, 813 kişilik basın tribünü ve 18 kişilik engelli tribünü bulunacak. Stadın kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, VIP, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Sporcular için 4 soyunma odasının planlandığı statta, hakem odaları, teknik direktör odaları ve revir alanları da yer alacak. Stadın alt kısmında ise kafeterya ve restorantlar yer alacak. 


Göz-Göz'ün stadı

Çok amaçlı kullanıma sunulacak Göztepe Stadyumu'nda, restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra çoklu bilet satış gişeleri bulunacak. Stat çevresi yaya dolaşım alanı olarak tasarlandı. 300 kişilik protokol, 500 kişilik VIP, 250 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 75 koltuğun yer alacağı stat toplamda 15 bin seyirci kapasiteli olacak. 12 asansörün bulunduğu statta 500'ü kapalı olmak üzere 600 araçlık otopark ve 10 araçlık otobüs parkı yer alacak. UEFA standartlarında inşa edilecek stat, futbol müsabakalarının yanı sıra, ekonomik anlamda eğlence merkezi ve olası doğal afetlerde sığınak olarak da kullanılabilecek.




Yeni Asır




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri