26 / 04 / 2024

Yabancılara gayrimenkul satışı

Türkiye'den en çok konut alan ülkeler açıklandı!

Tapu yabancı işler daire başkanlığı verilerine bakıldığında geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde 1 milyon 898 bin 694 metrekare olan yabancıların gayrimenkul edinimleri bu yılın aynı döneminde 3 milyon 035 bin 199 metrekare oldu.

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda emlak sektörünü değerlendirdi.

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014'te arttı!

2014 yılında yabancılara gayrimenkul satışlarının yüzde 41,7 artarak 4,32 milyar dolara ulaştığı ve yabancılara konut satışlarının da aynı yıl içinde yüzde 55,6 artışla 18 bin 959 daire olarak gerçekleştiği belirtildi.

Konutlar yabancılara yüzde 25'e varan fiyat farkıyla satılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancıya ev satan şirketlere artık ihracatcılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verileceğinin açıklanması gayrimenkul sektöründe heyecan yarattığını söylerken, konut için yabancıya yüzde 25’e varan farklı fiyat sunulması konusuna da değindi.

Aziz Torun: Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın!

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Torun, gayrimenkulün önemli bir döviz kapısı olduğunu belirterek, hükümete öneri de bulundu: Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın. Yabancılara 200 milyon lira satış yaptık...

Aziz Torun: Gayrimenkul önemli bir döviz kapısıdır!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği ( GYODER ) Başkanı Aziz Torun, gayrimenkulün önemli bir döviz kapısı olduğunu belirterek, hükümete öneri de bulundu: Yabancılara gayrimenkul satışı, ihracat sayılsın...