28 / 03 / 2024

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda emlak sektörünü değerlendirdi.


Yabancıya konut satışının artmaya devam etmesinin beklendiğini söyleyen Varank, "250 bin dolar bedelli gayrimenkul alan yabancılara Türk vatandaşı olma imkanı getirilmesiyle yabancıya satış eylül ayında yüzde 151 artışla ilk kez 5 bin sınırını aştı. Yabancıya satışın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz; yabancılara önümüzdeki sene yaklaşık 12 milyar dolarlık mülk satılmasını hedefliyoruz" dedi.


'Türkiye'de yıllık 900 bin konut inşa ediliyor'


Sputniknews'ta yer alan habere göre, Gayrimenkul talebinin hızlandırıcı etkisi olan bir tasarruf modeliyle insanların ev almasını planladıklarını söyleyen Varank, "Nüfus artışı paralelinde konut ihtiyacı artarak devam ediyor; Türkiye'de yıllık 900 bin birim konut inşa ediliyor, 700 bin birim de satış gerçekleştiriliyor" dedi.


'594 bin konut dönüşecek'


Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında konuşan Fatma Varank, şu açıklamalarda bulundu: ''Sağlıksız yapı stokunu temizlemek ve yeniden inşa etmek için kentsel dönüşüm çalışmalarını fırsat görüyoruz; 53 ilde 237 riskli alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülke genelinde 594 bin konutun dönüşmesi için gerekli adımlar atıldı. 30 ilde 140 kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kira yardımı, proje ve faiz desteği olarak toplam 8.5 milyar lira kaynak aktarıldı. Gelecek 20 yılda 6.5-7 milyon riskli yapının yıkılarak dönüşeceğini öngörüyoruz.''





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler