26 / 04 / 2024

Serkan emin kimdir

Serkan Emin: EKB'siz binalara yapı kullanma izni verilmeyecek!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almanın zorunluluğuna ve bu konuda tanınan sürenin daralmasına rağmen, Türkiye'de belge alan bina sayısı 350 binde kaldı. Böylece belgeli bina sayısı, 9 milyon adetlik yapı stoku içinde yüzde 5'i bile yakalayamadı.

Perakende sektörü yeşil binaları tercih ediyor!

Altensis kurucularından Serkan Emin, perakendecilerin yüzde 73’ünün enerji verimliliği kaygısıyla yeşil binaları tercih ettiğini söyledi. Serkan Emin, Türkiye’deki başarılı örneklerin uygulamaları konusunda da bilgi verdi.

Türkiye'de kendi enerjisini üreten 69 bina var!

Altensis Danışmanlık yetkilisi Serkan Emin "Türkiye'de kendi enerjisini üreten 69 bina var. Ama hâlâ dünyanın gerisindeyiz' dedi Serkan Emin, "Çevreci binaların İstanbul'da olmasının en büyük sebebi şehrin nüfusu ve iş gücü" dedi.

Green for Growth Fund, Altensis ile teknik danışman kredisi için anlaştı!

Green for Growth Fund ( GGF ) Türkiye'de Şekerbank kanalıyla K0Bî'lere, gayrimenkul projelerine, konut sitelerine kullandıracağı kredi için teknik danışman olarak Altensis'le anlaştı. Serkan Emin, fonun kredilerine aracılık edeceklerini belirtti.

Serkan Emin: 2014 yılında çevreci konutların dönemi başlayacak!

Yeni yılın ilk günlerinde elektrik, doğalgaz gibi enerji kalemlerine zam bekleyen Türkiye, tasarruf dönemine giriyor. Yenilenen binaların yüzde 10'unun yeşil bina olması halinde 250 milyon dolar tasarruf öngörülüyor.

2014 yılı çevreci konutların yılı olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde döviz kurlarındaki artış nedeniyle başta elektrik, doğalgaz olmak üzere enerji kalemlerinde zam bekleyen Türkiye için 2014 yılı tasarruf dönemi olacak. 2014 çevreci konutların yılı...