03 / 05 / 2024

Perakende Yasası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Perakende Yasası'na onay!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'u onayladı. Yapılan açıklamada, Anayasa’nın 89’uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104’üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir” denildi.

Perakende Yasası'ndaki eksik ayaklar mutlaka giderilmeli!

TPF Başkanı Altunbilek, Perakende Yasası, perakende sektörü için hayati öneme sahip. Ancak yasadaki eksik ayaklar mutlaka giderilmeli" dedi.

Perakende Yasası sektörde olumlu karşılandı!

Perakende yasasının kabul edilmesi sektörün geneli tarafından olumlu karşılandı. Taraflar, yönetmeliklerle eksiklerin giderilmesini dört gözle bekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti." dedi..

Mustafa Altunbilek: 2023'te ciro hedefimiz 70 milyar TL büyümek!

Yrel zincirlerinin yüzde 13 büyüdüğünü ifade eden Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, Altunbilek, hedeflerinin 2023’te cirosal olarak 70 milyar TL büyümek olduğunu söyledi.

Nihat Zeybekci: Perakende yasası ile ilgili düzenleme yapılması gerekiyor!

Perakende yasasına düzenleme isteği geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Perakende yasası ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor" dedi. Zeybekci, TAMPF'nin Türkiye'nin kritik günlerinde çok büyük bir görev üstlendiğini söyledi.

Faik Yılmaz: 2 milyon esnaftan yarısı kiracı!

MAL sahipleri isterse 10 yılı dolduran kiracılarını 1 Temmuz tarihinden itibaren bulundukları yerlerden çıkartılabilecek. Bu da işleri dibe vurmuş masrafını çıkaramayan esnafı düşündürmeye başlattı. 2 milyon esnaftan yarısı kiracı...