23 / 04 / 2024

Nihat zeybekçi kimdir

Cibuti’den Türkiye’ye vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak!

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Türkiye'de vatandaşlık için 1 milyon dolara ev şartı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancı yatırımcıyı çekmek için "1 milyon dolarlık ev alana vatandaşlık verelim" önerisi getirdi. Zeybekçi, bu şekilde büyümeye ciddi bir yabancı katkısı sağlanabileceğini açıkladı.

Yabancıya konut satışında devlet desteği!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından yabancıya ev satan şirketlere artık ihracatçılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verileceğinin açıklanması, gayrimenkul sektöründe olumlu karşılandı.

Konutlar yabancılara yüzde 25'e varan fiyat farkıyla satılıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, yabancıya ev satan şirketlere artık ihracatcılar gibi fuar, tanıtım ve pazarlama desteği verileceğinin açıklanması gayrimenkul sektöründe heyecan yarattığını söylerken, konut için yabancıya yüzde 25’e varan farklı fiyat sunulması konusuna da değindi.

Müteahhitlik firmalarına yeni kalkınma bankası!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,yurtdışındaki müteahhitlik projelerinin finansmanı ile ilgili, "Yeni bir Kalkınma Bankası modelinin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatmamızın fayda sağlayacağı düşüncesindeyim" dedi.

Bakan Zeybekçi: Dünyadaki projeleri tek tek kovalayacağız!

“Türkiye’nin yüksek faize katlanması haksızlıktır” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: "Adam Smith’i ve Keynes’i elbette okuyacağız, bileceğiz. Ama bizim de Mevlana'mız diyor ki ‘Dün söylenen dünle gitti cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım.’ Biz bu açıdan Türk modelini oluşturmak zorundayız..."

Bakan Zeybekçi Şeffaflık Paketi tartışmalarına son noktayı koydu!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Şeffaflık Paketi'nin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Şeffaflık Paketi, Türkiye'nin ihtiyacıdır. Hükümetimiz bundan asla vazgeçmedi. Bunu gündemine aldı, çalışmalar devam ediyor. Ancak bunun gerçekleşmesi için en uygun zamanın herkesin katılımıyla seçimlerden sonra olacağını düşünüyorum" dedi.

Bakan Zeybekçi inşaat sektörüyle bir araya geldi!

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve 8 bakanın katıldığı zirveyle tüm istek ve sorunlarını dile getiren inşaat sektörü, dün de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelerek yine sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.

Nihat Zeybekçi: Türkiye inşaat alanında dünyanın parlayan yıldızı!

CNR Emlak Fuarı'nın açılışında konuşan Zeybekci, bugün inşaat sektörünün Türkiye'nin dünyada parlayan yıldızı olduğunu kaydett

Türk müteahhitler geçen yıl en yüksek iş hacmini Türkmenistan’da elde etti!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, geçen yıl en yüksek iş hacminin Türkmenistan’da elde edildiğini açıkladı. Bakan Zeybekci, “Türk inşaat sektörü, 2013 yılında başarı grafiğini daha da yükseltti." dedi...