29 / 04 / 2024

Murat kurum kentsel dönüşüm

Murat Kurum: Kentsel dönüşümde 3 temel kriterimiz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "3 temel kriterimiz var. Birincisi yerinde dönüşüm. İkincisi de rızaya dayalı ve gönüllü dönüşüm yapacağız. Üçüncüsü de süratli dönüşüm" dedi...

20 yılda 6,5 milyon konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İnşallah önümüzdeki 20 yılda da tespitlerimiz doğrultusundaki 6,5 milyon konutu dönüştürmüş olacağız" dedi...

Murat Kurum: 6,7 milyon konutun yenilenmesi gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum yaptığı açıklamada "(Kentsel dönüşüm) Biz bu dönüşümü vatandaşlarımızla el birliği içinde kararlı bir şekilde yönetmek zorundayız. Bizim terör kadar önceliğimiz kentsel dönüşüm" dedi.

5 yılda 1.5 milyon konutu dönüştüreceğiz!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen mitingde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konut dönüştüreceklerini açıkladı.

Hedefimiz 5 yılda 1,5 milyon konutu dönüştürmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "2012 yılında Cumhurbaşkanımızın başlattığı Kentsel Dönüşüm Seferberliğinde bugüne kadar 590 bin konutun dönüşümünü sağladık." şeklinde konuştu.

Maketten ve temelden konut satışına son!

Yeterliliği olmayan firmalar kentsel dönüşüm yapamayacak. Kentsel dönüşümde alan bazlı sisteme geçilecek, müteahhitten yüzde 10 teminat talep edilecek, ayrıca maketten ve temelden satma dönemi de sona erecek.