28 / 03 / 2024

Mevzi imar planı

Mevzi imar planı nasıl hazırlanır?

Nazım ve uygulama imar planı işlemleri belediyeler tarafından yürütülürken, mücavir alan sınırları içinde olan planlar ise valilikler tarafından yürütülüyor. Peki mevzi imar planı nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Mevzi imar planını kimler yapar?

3194 sayılı İmar Kanunu uyarınca nazım ve uygulama imar planı onama işlemleri bu planlar üzerinde yapılacak değişikliklerle birlikte belediye ve mücavir alan sınırları içinde belediyeler dışında ise valiliklerce yürütülüyor. Peki mevzi imar planını kimler yapar?

Mevzi İmar Planı neden gereklidir?

İmar planı sınırları dışında olup bu planla bütünleşmeyen bir konumdaki alanlar üzerinde hazırlanan ve sosyal ve teknik altyapı gereksinimleri kendi bünyesinde sağlanmış olan plana mevzi imar planı deniyor. Peki mevzi İmar Planı neden gereklidir?

Mevzi imar planı!

Mevcut imar planı sınırları dışında olup bu planla bütünleşmeyen bir konumdaki alanlar üzerinde hazırlanan ve sosyal ve teknik altyapı gereksinimleri kendi bünyesinde sağlanmış olan plan olarak biliniyor. İşte mevzi imar planı ayrıntıları...

Mevzi imar planı nedir?

Yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesi halinde, yürürlükteki her tür ve ölçekteki plan sınırları dışında, sosyal ve teknik altyapı ihtiyaçlarını kendi bünyesinde sağlayan, raporuyla bir bütün olan imar planına deniyor.