19 / 03 / 2024

Konut fiyatları son durum

Ev fiyatları 10 günde yüzde 6 arttı!

Düşük faizin yatırımları artırıyor ve ekonomi geliyor. Haziran ayının ilk 10 gününde ev fiyatları ortalama yüzde 6 yükseldi.

Normalleşme sürecinin konut sektörüne etkileri!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte konut kredisi faizleri, rekor seviyede düşüş gösterdi. Ancak bunu fırsata çevirmek isteyen ev sahipleri hem satılık fiyatları hem de kira fiyatlarını yükseltti.

Konut projelerine yüzde 10 zam sinyali!

Satışları canlı tutmak için martta fiyatları sadece yüzde 0,4 artıran gayrimenkulcüler zam sinyali verdi. Kur maliyeti ile yeni başlayacak konut projelerinde fiyatlar yüzde 5-10 arasında artış bekleniyor...

Konut fiyatları İstanbul'da yüzde 22 artış gösterdi!

İstanbul'da 2016'da konut fiyatları yüzde 22 artarak 4 bin 491 TL'ye çıktı. -lçe bazında bakıldığında son bir yılda en yüksek artış yüzde 26 ile Şile'de.

Rıdvan Baştürk: Konut fiyatları yüzde 12 artacak!

ALB Forex Analisti Rıdvan Baştürk, konut sektörünü değerlendirdi. 2011 yılından bu yana fiyatların döviz kuruna paralel artmaya devam ettiğini vurguladı.

Konutta Bayram avantajları başlıyor!

Dört günlük bayram süresince tatil yerine mesai yapacak firmalar, konut alıcısına cazip teklifler sunmaya hazırlanıyor. Mevsimsel durgunluğu aşmak için çeşitli kampanyalar düzenleyen konut firmaları bayrama doludizgin giriyor...

Konut fiyatları İstanbul'da 4 yılda 2 kat arttı!

Türkiye’de 2010 yılına gelinceye kadar konut fiyatlarının ne kadar arttığına ilişkin sağlıklı bir veri yoktu. Çok da sağlam temeli olmayan bir takım tahminler yürütülüyordu, o kadar.

Dolar kurunun artması konut fiyatlarına yansıyacak!

Doların 2,10 lirayı geçmesi ile konut fiyatlarında artış görüleceği tahmin ediliyor. Sektörün önde gelen aktörlerinden Sinpaş GYO’nun Genel Müdürü Seba Gacemer, artış oranının yüzde 15-20 olacağını düşünüyor. Gacemer, “Yeni dönemde doların 2,10 lira seviyesi sektörde hazmedildiği, kemikleştiği takdirde konutta doğal artış olacaktır.” dedi.

Konut fiyatlarına zam yolda!

Türk Lirası dolar ve euro karşında tarihinin en kötü günlerini yaşarken, kurlardaki yükseliş gayrimenkul sektörünü vurdu. İnşaat malzemelerindeki artışın uzun süredir şirketler tarafından sübvanse edildiğini ve konut fiyatlarına yansıtılmadığını belirten sektör temsilcileri zammı gündemine aldı.

En çok kazandıran yatırım gayrimenkul!

Son 5 yılda Türkiye konut fiyatları ortalama yüzde 75 arttı. Kira geliri ise yüzde 31’e vardı. İkisinin toplamı yüzde 106. Böyle bir getiri hiçbir finansal ana yatırım aracında elde edilemedi.

Konut fiyatlarına yüzde 10 zam geliyor!

Hızlı bir yükseliş grafiği izleyen dolar fiyatları konutlara da 'zam' olarak yansıyacak. Hamit Demir, girdi maliyetleri dolar üzerinden olan inşaat sektörünün kurlar nedeniyle maliyetlerinde ciddi artışlar yaşandığına dikkat çekti.

Konut tiplerine göre yeni konut fiyatları değişti!

Reidin emlak Endeksleri'ne göre konut tiplerine göre yeni konut fiyatları değişiklik gösterdi. İşte Ağustos ayında bir önceki yıla göre konut tiplerinin endeks değişimi.

Konut fiyatları en çok İstanbul'da arttı!

Yapılan araştırmayagöre İstanbul, fiyatların en çok yükseldiği il ünvanını kazandı. Araştırma sonuçlarına göre il bazında konut satış fiyatlarındaki artış şu şekilde oldu: Bursa'da %1,35; Antalya'da %1,28, İzmir'de %0,89, Adana'da %0,88, Kocaeli'de %0,75, Ankara'da da %0,57. Konut kredisi faiz oranları ise ortalama olarak aylık %0,92 seviyelerinde gerçekleşti.

Konut fiyatları yüzde 13 artış gösterdi!

İstanbul’ da konut fiyatlarındaki artış Mayıs ayı itibarı ile yıllık %20 olarak gerçekleşti. Türkiye Yeni Konut Fiyatları Endeksin ise Mayıs ayında bir önceki aya göre % 1.03 artarak 153,69 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye'de konut fiyatları bir yılda ortalama yüzde 13.63 yükseldi!

Türkiye genelinde konut fiyatları Mayıs sonu itibarıyla bir yılda ortalama yüzde 13.63 yükseldi.2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 1,76, yüzde 1,20 ve yüzde 0,76 oranlarında artış görüldü.

İnşaat şirketleri peşinatı kaldırdı!

Yılın ilk aylarında inşaat şirketlerinin kampanya yarışı hızlandı. Birçok projede peşinat ve faizler sıfıra çekilirken, taksitler anahtar teslimine kadar erteleniyor. Ev almayı cazip hale getiren inşaat şirketleri, peşin ödemelerde indirime gidiyor...

İstanbul'da bir yılda konut fiyatları yüzde 17 arttı!

Kasım 2012 ile Kasım 2013 arasındaki bir yıllık sürede Türkiye genelindeki konut fiyat artışı yüzde 13,32 olurken, en yüksek artış yüzde 17,06 ile İstanbul'da gerçekleşti...

Konut fiyatları yüzde 14,75 oranında yükseldi!

Türkiye genelinde konut fiyatlan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,75 oranında yükseldi. Garanti Mortgage'ın desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2013 Kasım ayı raporu yayınlandı...