25 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmaları

Fikirtepe'de kısa vadede çözüm zor!

İstanbul dönüşüyor dönüşmesine ancak bazı sancılar da çekilmiyor değil. Misal Fikirtepe... Boşaltılan yıkık dökük sokaklar savaş ya da afetten çıkmış bir kent görünümünde.

Kentsel dönüşümde hak sahiplerinin 3'te 2'si ile anlaşmak yeterli mi?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapan şirketlerin hak sahiplerinin 3’te 2’si ile anlaşması yeterli ama bu kural uygulanamıyor. Bir proje 31 dönümlük arazinin ortasındaki apartmanını boşaltan ancak firmayla pazarlığı sürdüren A.D.’ye takıldı.

Fikirtepe'de 2500 konutluk temel atılıyor!

Fikirtepe'de 2500 konutluk temel atılıyor. İstanbul'da Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi çatısı altında dev projenin temeli atılıyor. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkam Kadir Topbaş da katılacak.

Fikirtepe'de ruhsatlar alınınca inşaat çalışmaları başladı!

Kentsel dönüşüm için 3 yıldır ' hayalet şehir ' halinde bekleyen Fikirtepe' ye gün doğdu. Teknik Yapı, Emay İnşaat ve Anka Yapı ruhsatları aldı, inşaat başlıyor...

Ali Nuhoğlu: Fikirtepe'de inşaat çalışmaları martta başlayacak!

Ali Nuhoğlu, bakanlığın yeni düzenlenmeleri doğrultusunda Fikirtepe’de 13 ila 14 adada anlaşma sağlayan 6-7 firmanın bir ay içinde ruhsatlarını alarak mart ayında inşaatlara başlamasının beklendiğini söyledi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm belirsizlik içinde!

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında yenileme çalışmalarının yürütüldüğü Kadıköy Fikirtepe' de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın imar planlarını iptal etmesi nedeniyle dönüşümün durması, yurttaşları mağdur etti...