16 / 04 / 2024

Ceren kumbasar yazıları

Şehirler kimliklerinde yazan isimleriyle değil kişilikleriyle var olur!

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde şehircilik konusunu kaleme aldı. Şehirler de insanlar gibi kimliklerinde yazan isimleriyle değil kişilikleriyle var olur, tarihteki yerlerini alırlar...

Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Kişiye özel tasarım inşaat sektörü için çok iddialı olsa da tasarım ödüllü projelere sıklıkla rastlıyoruz. Peki, son kullanıcı için konut projelerinde tasarım sözcüğü nasıl okunmalı, nasıl anlaşılmalı? Bir mimari tasarımı iyi tasarım yapan şey nedir?

Ceren Kumbasar: Maketten satışlara neden ruhsat zorunluluğu geldi?

Tüketiciyi Koruma Kanunu, maketten ön ödemeli satışlarla ilgili yıllar önce yapılması gereken bir düzenlemeyi içeriyor. İlerleyen zamanlarda satıştan vazgeçmek isteyen tüketici için dönme hakkı kanunun en dikkat çekici kısımları.

Ceren Kumbasar: Şehir merkezlerindeki yatırımlar güvenli limanlardır!

Ceren Kumbasar Vatan Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde şehir merkezlerine yapılan yatırımları kaleme aldı. Şehir merkezinden uzaklaştıkça metrekare fiyatları düşer, kazanç yüzdeleri artar. Şehir merkezlerindeki yatırımlar güvenli limanlardır...

Ceren Kumbasar: Bitmiş ev seçin, pazarlık edin!

Ceren Kumbasar konut almayı planlayanlar için de krizin önemli fırsatlar sunduğunu belirtti ve bugünlerin alım zamanı olabileceğini vurguladı. Kumbasar, alım için şu noktalara dikkat edilmesini tavsiye etti:

Ceren Kumbasar: İnşaatta balon yok, iflas var!

Ceren Kumbasar: "2013’te 16 bin şirketin iflas edeceğini tahmin eden Subran, bu yıl iflas edecek şirketlerin sayısının 19 bini bulacağını tahmin ediyor. Subran’ın 2013 tahminleri tutmuştu"..