19 / 04 / 2024

Türk İnşaat sektörü 2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı!

 Türk İnşaat sektörü 2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı!

2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı. Türk şirketleri, geçtıgimız yıl ülkedeki en önemli ve büyük projeleri üslendi. Türkmenistan 2013 senesinde Türk müteahhitlik sektörünün en çok iş aldırı ülke konumuna yükseldi.



Türk İnşaat sektörü 2013 yılında Türkmenistan'da rekor kırdı. Türk şirketleri, geçtıgimız yıl ülkedeki en önemli ve büyük projeleri üslendi. Türkmenistan 2013 senesinde Türk müteahhitlik sektörünün en çok iş aldırı ülke konumuna yükseldi. 

Toplamda alman yaklaşık 60 projenin deleri 11 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türk müteahhitleri. dünyanın en büyük 10 havaalanı arasında girecek Aşkabat Uluslararası Havalimanı. 

Türkmenistan'ı Orta Asya'da lojistik üssü konumuna getirecek Türkmenbaşı uluslararası deniz limanı gibi altyapı ve üstyapı projelerine üslendi. 


Müteahhitlik ve enerji sektöründe artan iş hacmi, ihracata da olumlu yansıdı. Son beş yılda ortalama her yıl Türkmenistan'a olan ihracatta yüzde 30'luk bir artış kaydedildi. Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ihracatın artmasına Türkmenistan'da düzenlenen Türk fuarlarına büyük katkı sağladı. 

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ve Meridyen Uluslararası Fuarcılık tarafından Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'da 11-13 Şubat 2014 tarihlerinde V. Türk İhraç Ürünleri Sergisi düzenlenecek. 


Ayrıntılı Haber




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı