29 / 03 / 2024

Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan yatırımları artıyor!

Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan yatırımları artıyor!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 26. yılı sebebiyle Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.


Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarette, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'da üstlendiği projeler konuşulacak.


Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kazakistan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 26. yılı sebebiyle Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gelecek Nazarbayev, Üçüncü Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) toplantısına katılacak. Toplantıda, ticaret, ulaştırma, savunma, eğitim ve kültür gibi alanlarda iş birliğinin artırılması gibi konular konuşulacak. 


 

Türk müteahhitlerden dev projeler


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türk inşaat şirketlerinin Kazakistan'daki yatırımları gün geçtikçe artıyor. Türk müteahhitlik firmaları, 2017 yılında Kazakistan’da 21 milyar doları aşkın proje üstlendi. Türk firmalarının Kazakistan’da hayata geçirdiği projeler kapsamında 15 bin fazla kişiye istihdam sağlandı.