18 / 04 / 2024

Sur Yapı, 4 alışveriş merkezi için start verdi!

Sur Yapı, 4 alışveriş merkezi için start verdi!

Sur Yapı, konuttaki başarısını AVM'ye taşıyor. Yatırımları için 2 milyar dolar ayıran şirket, Axis Kağıthane'den sonra 4 alışveriş merkezi için start verdi. AVM'lerde 10 bin kişiye istihdam sağlanacak...



Sur Yapı, konuttaki başarısını AVM'ye taşıyor. Yatırımları için 2 milyar dolar ayıran şirket, Axis Kağıthane'den sonra 4 alışveriş merkezi için start verdi. AVM'lerde 10 bin kişiye istihdam sağlanacak. 


BUGÜNE kadar inşa ettiği konut projeleriyle tanınan Sur Yapı, rotasını alışveriş merkezi (AVM) yatırımlarına çevirdi. Haziran 2013'te Axis Kağıthane'nin açılışını yapan şirket, yatırımlarına Metrogarden ile devam ediyor. 


Önümüzdeki nisan ayında Çekmeköy'deki Metrogarden AVM'yi de faaliyete geçirmeye hazırlanan Sur Yapı, toplam 5 yatırımla 10 bin kişiye istihdam sağlayacak. 


Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "AVM yatırımlarımızın 5 yıllık bir geçmişi var. İlk devreye giren Axis Kağıthane oldu. Nisanda Metrogarden'ı açacağız. Ardından Axis İstanbul, Exen İstanbul ve İzmir'deki projemiz gelecek. 

Böylece 5 projeye ulaşacağız" dedi. 


Elmas, bu 5 yatırınım 2 milyar dolarlık portföy oluşturacağını, tüm alışveriş merkezlerine yıllık 40 milyon ziyaretçi beklediklerini, 1 milyar 900 milyon ticari hacim öngördüklerini söyledi. Elmas, "Türkiye'nin geleceğine dair en ufak bir endişe duymuyoruz. Bugüne kadar birçok kriz gördük ve hepsiyle baş ederek bugünlere geldik. 


Gündemden etkilenmeden yatırım yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Metrogarden AVM'ni Çekmeköy-Ümraniye-Sancaktepe üçgeninde yer aldığını söyleyen Altan Elmas, şunları vurguladı: "2015'te Üsküdar-Çekmeköy metrosunun açılmasıyla, AVM'ye metrodan direkt ulaşım olacak. 


Bulunduğu lokasyonda 650 bin kişiye ulaşıyoruz. Bu kişiler, Tepeüstü'nde yer alan AVM'leri tercih ettikleri için özellikle hafta sonları trafik yoğunlaşıyor. Ancak Metrogarden, bölgedeki trafiği tersine çevirecek." 147 mağazalı AVM'nin 42 bin metrekare kiralanabilir alanı olduğunu belirten Elmas, kiralamada yüzde 80 doluluk oranına ulaştıklarını belirtti. Yılda 10 milyon ziyaretçi ve 400 milyon lira ciro beklentilerinin olduğunu ifade eden Elmas, "Çekmeköy'de 5 bin villa, 20 bin yeni konut olduğunu düşünürsek, her kesime hitap edeceğiz" dedi. 


Ticari Hayat 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri