29 / 04 / 2024

MIPIM'e 90 ülke katıldı!

MIPIM'e 90 ülke katıldı!

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı yabancı fonların İstanbul'da yeni projeler geliştirmek için talepte bulunduğunu açıkladı. Fuarda yapılacak görüşmelerde işbirlikleri geliştirilecek.


BU yıl 25'incisi düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM Fransa'nın Cannes kentinde kapılannı açtı. Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuara Türkiye, Rusya ve Brezilya ile birlikte onur ülke olarak katıldı. 90 ülkeden katılımcının beklendiği ve 11-14 Mart tarihleri arasında devam edecek fuarda gövde gösterisi yapan Türk inşaat firmaları, odalar ve mimarlık şirketleri yabancı ortaklıklar için görüşmelere başladı. 


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ibrahim Çağlar ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, yabancı yatırımcılarla Türk firmalar arasında köprü görevi göreceklerini belirtti. Türk gayrimenkul sektörünün dünyada ağırlığım daha çok hissettirir duruma geldiğini söyleyen Aycı, "MIPIM fuarı bizim için son derece önemli. 

Bizim içerideki dinamik pazarımız, kentsel dönüşüm projelerimiz, yeni şehirleşme projelerimiz, yeni konut yaşam alanları taleplerinin karşılanması talebi dünyada trend olan çevreci binalar açıkçası gayrimenkul sektörüne çok önemli görevler düşüyor. Gayrimenkul sektörünü yalnız bırakmamak adına buraya geldik. Bugün Türkiye'deki yatırım ortamını anlatacağız" dedi. 


1.2 MİLYAR DOLAR DOĞRUDAN GELDİ 


Türkiye'de ocak ayında yapılan yatırımların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 arttığını belirten Aycı, "2014 Ocak ayında 1.2 milyar dolar doğrudan yatırım Türkiye'ye girdi. Türkiye ile ilgili şüphesi olanlar, Türkiye'ye kırılgan diyenlere en güzel cevap, buradaki birlikteliğimiz. 


Türkiye'de geçen yıl doğrudan yatırımların miktan yüzde 8 arttı ve bu artışla birlikte Türkiye dünyada 19. sıraya yükseldi. Ekonomimiz 17. Sırada. Daha yukarılarda olmamız lazım" dedi. 


Gayrimenkul sektörünün geçen yıl 3 milyar dolar doğrudan yatırım aldığını söyleyen Aycı, Türkiye'nin potansiyelinin daha yüksek olduğunu ve bu rakamı arttırmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. 


1 GÜNDE TESCİL SÖZÜ 


İTO, MIPIM'de İstanbul'un sunduğu fırsatları "Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)" temasıyla tanıttı. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "İstanbul'a gelen her yatırımcıya şirketini sadece 1 günde tescil ettirip faaliyetlerine başlamasının sözünü ben İstanbul Ticaret Odası'mn Başkanı olarak veriyorum" dedi. Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması sıralamasında 38 Türk firması olduğunu söyleyen Çağlar, Turk girişimcileri 2013 yılında dünyada 30 milyar dolara yakın inşaat projesi üstlendiğini dile getirdi. 


İNŞAAT K0MİSTESİ KURULDU 


Çağlar, "Sektörü desteklemek adına İnşaat ve Gayrimenkul ihtisas Komitesi kurduk. Paris ve Luksemburg'un dışında fuara katılan 3'ncü ticaret odası olduk. Gelecek yıl daha iyi bir katılım yapacağız. Bu konuda yapılan çalışmalar bizim için çok önemli. Sektöre de katkı yapıyor" dedi. Çağlar ayrıca elinde parası bulunan uluslararası fonlara İstanbul'u tanıttıklarını söyledi. İbrahim Çağlar, İTO'da inşaatla ilgili faaliyetlerde bulunan 50 bin firma bulunduğuna dikkat çekerek, fuarda üçüncü ülkelerde Türk şirketleriyle yatınm yapmak isteyen firmalara yönelik bilgilendirme yaptıklarım kaydetti. Çağlar, istanbul'un 22 bin yabancı sermayeli şirketin faaliyet gösterdiği bir dünya kenti olduğunu söyledi. 


Hürriyet/Gülistan Alagöz


Etiketler:



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri