24 / 04 / 2024

İstanbul'da en pahalı konut bölgesi Bağdat Caddesi oldu!

 İstanbul'da en pahalı konut bölgesi Bağdat Caddesi oldu!

İSTANBUL'da konutta en yüksek fiyata sahip bölge Bağdat Caddesi, en düşük fiyatlı bölge ise Esenyurt oldu. Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 12 bin 700 lira, Esenyurt'ta ise 2 bin 60 lira...


İSTANBUL'da konutta en yüksek fiyata sahip bölge Bağdat Caddesi, en düşük fiyatlı bölge ise Esenyurt oldu. Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 12 bin 700 lira, Esenyurt'ta ise 2 bin 60 lira. 


EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği, 'İstanbul Markalı Konut Piyasası Araştırma ve Öngörüler' araştırmasının sonuçları belli oldu. Anadolu ve Avrupa yakasının verilerini ayrı ayrı analiz eden çalışmaya göre; kentte 852 markalı konut projesinde yaklaşık 400 bin konut yer alıyor. 


Araştırmaya göre; Anadolu yakasında en yüksek birim konut satış fiyatına sahip olan bölge Bağdat Caddesi, en düşük birim satış değerine sahip olan bölge ise Tuzla. Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 12 bin 700 lira iken. Tuzla bölgesinde bu değerin 2 bin 350 liraya kadar düştüğü gözleniyor. Avrupa yakasında en yüksek birim konut satış fiyatına sahip olan bölgenin FulyaBomonti-Şişli-Büyükdere aksı olduğu, en düşük birim satış değerine sahip olan bölgenin ise Esenyurt olduğu görülüyor. 


Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksında markalı konutların ortalama birim satış değerleri 11 bin 800 lira iken, Esenyurt'taki ortalama birim metrekare satış fiyatının 2 bin 60 lira olduğu belirlendi.


Seda TABAK/ Sabah Gazetesi