26 / 04 / 2024

GYODER'in başkanı yeniden Aziz Torun oldu!

 GYODER'in başkanı yeniden Aziz Torun oldu!

GYODER, 15. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurul'da Aziz Torun tekrar dernek başkanlığına seçilirken, derneğin yeni faaliyet alanları arasına 'yeşil binalar' konusu da eklendi...



GYODER, 15. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Genel Kurul'da Aziz Torun tekrar dernek başkanlığına seçilirken, derneğin yeni faaliyet alanları arasına 'yeşil binalar' konusu da eklendi. 


TÜRKİYE Gayrimenkul Sektörü'nün çatı kuruluşu 'Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği' (GYODER), 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi . Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda tüzük değişikliği ile iki önemli karar alındı. Buna göre; derneğin yönetim kurulu sayısı 21'e yükseltilirken, ana faaliyet konularına 'yeşil binalar' eklendi. Alman en önemli karar ise derneğin Yönetim Kurulu üye sayısının 15'ten 21'e yükseltilmesi oldu. Derneğin yapısını ve temsili yetini güçlendirmek adına Anadolu şehirlerinde gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri GYODER Yönetim Kurulu'na alındı. Aziz Torun yine GYODER Başkanlığı'na seçildi. 


21 yönetim kurulu üyesi Yönetim Kurulu ise Ahmet Akbalık, Musa Ay kaç, Murat Aysan, ErsunBayraktaroğlu, Dr. M. Emre Çamlıbel, Salih Çeçen, Neşecan Çekici, Ömer Faruk Çelik, Uğur Dumankaya, Özlem Gökçe, Işık Gökkaya, Metehan Kavuk, Murat Kurum, Füsun Yılmaz Phillipson, Haluk Sur, ÖzcanTahincioğlu, Turgay Tanes, Mesut Toprak, Mithat Yenigün ve Doç. Dr. Feyzullah Yetgin'den oluştu. Yönetim kumlu yedek üyeliklerine ise Gökhan Çetinsaya, Cansel Turgut Yazıcı, Melda Bayraktaroğlu, Pınar Ersin Kollu ve Serkan Gül seçildi. Genel Kurul sonrasında gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında demeğin başkan yardımcıları da Haluk Sur, Turgay Tanes, Füsun Yılmaz Phillipson, Doç. Dr. Feyzullah Yetgin ve Ersun Bayraktaroğlu olarak belirlendi. 


YEŞİL BİNALARA DESTEK 


EN önemli tüzük değişikliklerinden bir diğeri ise derneğin faaliyet alanında yasandı. GYODER'in faaliyet alanına 'Yeşil Binalar' eklendi. Böylece dernek, bundan sonra yapılacak yeşil binalar konusundaki çalışmalara ve sektörün en cok tartışılan konularından biri olan yeşil binalar ulusal sertifikasyon sistemine destek verecek. 


Star Gazetesi