29 / 04 / 2024

Gram altını olan herkes bekliyordu! Resmen açıklandı!

Gram altını olan herkes bekliyordu! Resmen açıklandı!

Altını olan milyonlarca kişi altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ediyor. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın yükselecek mi? Altın düşecek mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...


FAİZ KARARI ALTINI NASIL ETKİLEYECEK?

FED'in faiz kararıyla da ilgili önemli açıklamalar yapan Murat Özsoy şunları dile getirdi: “Geçen haftaki yorumumda ons altında 1967 dolar seviyesinin altında kapanış görmemizin çok zayıf bir ihtimal olmasından bahsetmiştim nitekim bakıldığında da bu senaryo gerçekleşmedi. Bu hafta gözler FED üzerinde olacak. FED’in 25bps faiz artırımına gitmesi piyasalar tarafından ağırlıklı beklenti ve bence büyük ölçüde bu beklenti satın alındı. Benim görüşüme göre FED faiz toplantısında hem ons altın hem de piyasalar üzerinde asıl belirgin faktör oynayacak konu FED Başkanı Powell’ın soru cevap kısmında vereceği yanıtlar ve ayrıca FOMC ekonomik projeksiyonlarda enflasyon üzerinde yapılması muhtemel yukarı yönlü revizyonlar olacak” 

Gram altını olan herkes bekliyordu! Resmen açıklandı!

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Yine son zamanlarda gündemden düşmeyen ons altının 2 bin dolar seviyelerine ulaşmasını beklediklerini dile getiren Murat Özsoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ons altın yatırımcılarının bence asıl takip etmesi gereken nokta bu hafta FED toplantısından sonra açıklanacak FOMC ekonomik projeksiyonları. Enflasyon görünümüne dair riskli duruma dair bir çıktı olursa ons altının hemen 2000dolar üzerine doğru hızlı tepki vereceğini düşünüyorum. Şu andaki genel görünümde yine geçen haftaki analizime istinaden 1967 dolar altında kapanış olmadığı müddetçe ana yön yukarı doğrudur. Hatta Rusya Ukrayna savaşına ilişkin bir ateşkes haberi alsak dahi yaşanabilecek bir geri çekilmenin de çok kalıcı düşüş seyri oluşturacağını sanmıyorum” 

Peki gram altın düşecek mi? Gram altın yükselecek mi? İşte gram altının nereye gideceği ile ilgili o öngörüler...