29 / 03 / 2024

Emlak alım satımına yeni düzenleme geliyor!

Emlak alım satımına yeni düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre ikinci el araçların yanı sıra emlak alım satımına da çekidüzen verilecek.


İkinci el motorlu kara taşıtları ticaretine çeki düzen geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretini, tüketicileri koruyucu, haksız rekabeti önleyici ve kayıtdışılığı önleyici nitelikle düzenleyecek.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin sunum yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin verdiği bilgiye göre konuya ilişkin hazırlanan yönetmelik taslağı görüşe açıldı. İkinci el araçların yanı sıra emlak alım satımına da çekidüzen verilecek. Buna ilişkin hazırlanan yönetmelik taslağının da kısa süre içerisinde görüşe açılması planlanıyor.


Bakan Tüfenkci, elektronik ticarete güven kazandıracak çalışmaların da hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek “Ticari elektronik iletilere yönelik şikayetlerin etkin ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılması amacıyla ticari elektronik iletiler hakkında genelge hazırlandı ve il müdürlüklerimize gönderildi. 


GÜVEN DAMGASI

Ülkemizde elektronik ortamdaki alışverişlerde güven algısını geliştirmek amacıyla e-ticaret sitelerine yönelik bir ‘güven damgası’ sistemini kuruyoruz. ‘Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ Taslağı’nı ilgili kurumların görüşüne açtık” diye konuştu.Esnaf ve Sanatkarlar Destek Sistemi’nin (ESDES) hayata geçirildiğini belirten Bakan Tüfenkci, “ESDES projesi ile kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar ile yeni iş kuran girişimci ustalara faizsiz kredi uygulamasını başlattık” dedi.


Star



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler