20 / 04 / 2024

Dikkat etmeniz gereken 10 nokta!

Dikkat etmeniz gereken 10 nokta!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Dikkat etmeniz gereken 10 nokta!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...


Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den  "Dikkat etmeniz gereken 10 nokta!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...


Dikkat etmeniz gereken 10 nokta!


1) Birileri gelecekle ilgili siyasal ve ekonomik açıdan kötü tablo çiziyorsa önce cüzdanınızı kontrol edin. Yerinde duruyor mu? Sonra banka hesabınızı... Hesabınızda eksilme var mı?

2) Ekonomistlerin, ekonomi profesörlerinin ve eski ekonomi yöneticilerinin doğrudan ya da dolaylı olarak sizin cüzdanınızda ve paranızda gözü var.

3) "Sülün Osman"lar ölmedi. Sülün Osmanlar kıtalar dolaşıyor. Sülün Osmanlar Türkiye'ye ABD ve AB üzerinden geliyor. "Cambaza bak cambaza" numaraları hala devam  ediyor.

4) ABD, ABD, Rusya ve Çin'de bu tipler vatana ihanet ile yargılanır. Ama bizde "kahraman" muamelesi görüyor.

5) Kimsenin CV'sine bakarak yatırımda söylediklerini baz almayın. Yatırım başka bir şeydir CV başka bir şey.

6) Ekonomistlerin, eski ekonomi yöneticilerinin ve ekonomi profesörlerinin söylediklerinin hepsi doğru olabilir. Ama bunu hangi amaçla söylediklerini iyi anlayın. Kimse sizi, sizin kadar düşünmez.

7) Kaldı ki bu adamlar istatistikleri çarpıtıyor. Dünyanın başka bir ülkesinde bu adamlara akademisyenlik yaptırılmaz. Üniversitelerin önünden bile geçirmezler.

8) Bu adamların hepsi teker teker dükkanı kapatıp kaçacak. Hiç birisinin geleceği yok.

9) Bunların söylediklerini ciddiye alıp yatırım yapan  milyonlarca insan reel bazda ciddi zararlar yazdı. Yakında bunlara teker teker "maddi zarara" neden oldukları gerekçesiyle dava da açılır.

10) Bunlara en büyük tepki kendi tabanlarından. Kendi tabanlarındaki ve takipçilerdeki öfke çok fazla. Filmin sonunu bekleyin.

Analizlerimin tamamına Buraya tıklayınız adresinden ulaşabilirsiniz. Beğenen ve retweet yapanlara teşekkür ederim. Lütfen görüş ve önerilerinizi yazın. Retweet desteğinizi esirgemeyin.


Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Ekonomistler ve ekonomi profesörleri neden Türkiye ekonomisinin batmasını istiyor?