25 / 04 / 2024

Ev mi alacaksınız? O zaman dikkat!

Ev mi alacaksınız? O zaman dikkat!

Ev almadan önce dikkat etmeniz gereken birçok konu bulunuyor. Öncelikle riskleri iyi araştırmanız ve bölgeyi çok iyi bilmeniz gerekiyor. İşte ev alırken dikkat edilmesi gerekenler...


 

Konut satın almak için bazı noktalara etmeniz gerekiyor. Öncelikle evle ilgili riskler iyi araştırmalısınız ve çevrede bulunan evlerle kıyas yapmalısınız. 


KIYASLAYIN


Yeni Asır'da yer alan habere göre; tapu kaydının araştırılarak, kentsel dönüşüme dahil olup olmadığı değerlendirilmeli. Çevrede bulunan evlerin fiyatları ile kıyaslanmalı. Evin bulunduğu konum, toplu ulaşım alanlarına yakın olması da büyük önem taşıyor.


Diğer yandan kat irtifakının varlığından da emin olmanız gerekiyor. Konutun net alanı metrekare cinsinden gözünde tutmalısınız. Isınma şekli ve yalıtımının olup olmadığı değerlendirilmeli. Yönetim planını incelenerek aidat, ortak kullanım alanı gibi konularda bilgi sahibi olunması gerekiyor. Satın alacağınız evin deprem yönetmeliğine uygun olması ilerde yaşanacak risklerden sizlere koruyacaktır. Satın alacağınız evle ilgili araştırmayı doğru yapmalısınız. 



 

RUHSATINA BAKIN

Tamamlanmış bir daireden ev alacaksanız, binayı yapan müteahhit ile şekil şartlarına uygun bir sözleşme yapmak ve bu sözleşme ile ödenen bedelleri teminat altına almak gerekir. Mülkün tamamlanmaması durumuna karşı alınacak teminat da büyük öneme sahip. Proje ruhsatı da mutlaka kontrol etmelisiniz.


DEKORASYONA BAŞLAMADAN ÖNCE EVİN ÖLÇÜLERİNİ ALIN

Yeni bir ev satın aldığınızda ya da evlenirken yapılacak dekorasyonda dikkat edilmesi gereken bir çok nokta bulunuyor. Bunların en başında satın alacağınız mobilyaların ölçüsünün evinize uygun olması geliyor.


LİSTE YAPIN

Peki yeni bir ev döşerken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle tarzınızın ne olduğuna ve hangi tarz mobilyalardan hoşlandığınıza karar vermelisiniz. Çiftlerin her birinin farklı fikirleri ve hatta çiftlerin kendi aralarında bile düşünce ve zevk anlamında değişebilir. Yeni evlenecek çiftlerin, evlerini seçtikten sonra ürün alışverişine çıkmadan önce her mekanı bölümlere ayırmaları ve ihtiyaç listesi hazırlamaları büyük önem taşıyor.