23 / 04 / 2024

Ankara'da konut ihtiyacı artıyor!

 Ankara'da konut ihtiyacı artıyor!

Başkent'te son birkaç yıldır yükselen ve her biri yeni yaşam alanları oluşturan konut projelerinin, yapılaşma hızının aynı şekilde devam etmesi durumunda bile en az 20 yıl Ankaralılar'ın ihtiyacı olan modern konut ihtiyacını karşılamayacağı bildirildi...




Başkent'te son birkaç yıldır yükselen ve her biri yeni yaşam alanları oluşturan konut projelerinin, yapılaşma hızının aynı şekilde devam etmesi durumunda bile en az 20 yıl Ankaralılar'ın ihtiyacı olan modern konut ihtiyacını karşılamayacağı bildirildi. 


Ankara'nın silüeti gerek İncek ve Oran ile güneyden; Yaşamkent, Çayvolu, Ümitköy, Batıkent ile batıdan; Macun, Kuzeyyıldızı, Yenimahalle ile kuzeyden; Mamak ile doğudan hızla değişiyor. Kentin genelinde yaşanan bu değişim, bazı çevrelerde konut balonu söylemleri gelişmesine yol açsa da, kuruluş tarihi itibariyle oldukça eskiyen yapılardan, modern yaşam merkezlerine geçmek isteyenler ile sanayi, ticaret ve üniversitelerin gelişimi ile Ankara'ya yerleşenler, konut ihtiyacının her zamankinden fazla artmasına yol açıyor. 


Başkent inşaat sektörüne getirdiği yeniliklerle dikkati çeken Elit Yapı'nm Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Ankara'daki hızlı yapılaşma değerlendirilirken, kentin artık kabına sığmayan gelişiminin göz ardı edildiğinin altını çizdi. 

Yıldızhan, Ankara'nın ilk yerleşim noktalan olan Kavaklıdere, Ciıınah, GOP ile Keçiören, Etlik, Yenimahalle gibi semtlerinde, tarihi değeri olmayan 40-50, hatta 70-80 yıllık çok eski yapılar bulunduğunu belirterek, yaşanan gelişim ve değişimde artık bu yapıların işlevini tamamen yitirdiğini kaydetti. 


Dikkat edilmesi durumunda söz konusu binaların son 5-10 yıl içinde değerlerinin reel getirilerinin çok ama çok altında kaldığını, bu kaybın semtlerdeki yaşam ve kültür kaybına da yol açtığını ifade eden Yıldızhan, şunları söyledi: "Yapılaşması diğer illere göre çok daha eskilere dayanan Ankara'da modern yaşam için konutta beklenenin de üstünde değişime ihtiyaç var. 40-50 yıllık binaya ne yaparsanız yapın, arzu ettiğiniz konfora ulaşamazsınız. 



Ticaret Gazetesi 






Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri