28 / 03 / 2024

Altını olanlar dikkat! Altının onsu 2 bin 500 dolara kadar çıkabilir!

 Altını olanlar dikkat! Altının onsu 2 bin 500 dolara kadar çıkabilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Goldman Sachs yatırımcıların gözdesi olan altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Goldman Sachs tarafından yapılan o açıklamalar...


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Goldman Sachs, yatırımcıların gözdesi olan altın fiyatları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Goldman Sachs konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Ukrayna'ya saldıran Rusya’ya yönelik yaptırımların kısa vadede emtia fiyatlarında hızlı bir yükselişe sebep olacağını bildirdi.


Ekonomist'in aktardığına göre, ABD’nin önde gelen yatırım bankaları arasında yer alan Goldman Sachs konuyla ilgili olarak yaptığı çarpıcı analizlerde Ukrayna'ya saldıran Rusya’nın önemli üreticileri arasında gösterildiği buğday, nikel, petrol, paladyum, alüminyum, gaz ve mısır fiyatlarının yükselmesini beklediklerini kaydetti.


 Altını olanlar dikkat! Altının onsu 2 bin 500 dolara kadar çıkabilir!


Altın yatırımcılarının yüzünü güldüren Goldman Sachs söz konusu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bir ay vadeli brent ham petrolü için tahminini 95 dolar/varilden 115 dolar/varil seviyelerine çıkarttı ve Rusya-Ukrayna arasında yaşanan gerilimin tırmanması, arzın daha uzun süre aksaması durumunda söz konusu fiyatların ciddi bir biçimde yükselmesine dikkat çekti.


Goldman Sachs altın yatırımcılarının dikkatini çeken açıklamasında sık sık gündeme gelen ons altın fiyatlarının önümüzdeki aylarda 2 bin 150 dolar seviyelerine kadar çıkabileceğini de kaydetti.


Rusya-Ukrayna savaşı kripto paraları nasıl etkiledi?