04 / 05 / 2024

Rusya-Ukrayna savaşı kripto paraları nasıl etkiledi?

Rusya-Ukrayna savaşı kripto paraları nasıl etkiledi?

Gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşı kripto paraları nasıl etkiledi? Kripto paralardaki yükseliş devam edecek mi? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para piyasasında sular durulmuyor. Kripto para piyasasının şahı olarak bilinen Bitcoin'in hızlı yükselişinin ardında Ukrayna-Rusya savaşı olduğu düşünülüyor.


Yaşadığı dalgalı seyirle gündemden düşmeyen kripto para birimi Bitcoin’in ve genel olarak tüm kripto para piyasasının, son 24 saat içindeki sert yükselişleri kripto para yatırımcılarını heyecanlandırdı. Piyasada yer alan coinlerde yükseliş olduğu gözlemlenirken, konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, son 24 saatte kripto para piyasa değeri, 202 milyar dolar arttı ve 1 trilyon 912 milyar dolara çıkmış oldu.


Rusya-Ukrayna savaşı kripto paraları nasıl etkiledi?


Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin piyasadaki liderliğini koruyarak son bir sene içerisindeki en sert günlük yükselişini yaşadı. Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto para birimi Bitcoin yüzde15 oranında yükseldi ve 44 bin 200 dolara çıktı.


Dünya genelinde de manşetlerden düşmeyen Ukrayna-Rusya savaşı ile yalnızlaşan Rusya’ya yönelik dünya ülkelerinin finansal yaptırımları hız kesmeden sürüyor. Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Rusya yaptığı hamleyle sermaye kontrolünü sağlamak için vatandaşlarının ülke dışına döviz çıkarmasını yasakladı. Yaşanan gelişmelere göre, böylece uluslararası ticaret trafiği gerileyen Rusya’da, swift sisteminden çıkarılması, hava sahalarının kapanması  ve Rublenin değer kaybetmesiyle yatırımcıların dikkatini çekmeye devam eden kripto paralara ilgi arttı.


Zirvede ne var?


Yaşanan gelişmelere göre, Ruslar, sermaye kontrolünden kaçmak amacıyla kripto paralara yöneldi açıklanan verilere göre, bu hamle kripto paraların şahı olan Bitcoin’i yükseltti. Merakla beklenen rakamlara göre, Bitcoin/Ruble paritesi, Mayıs 2021 tarihinden itibaren en yüksek hacme ulaşmış oldu.


Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre, Bitcoin'den sonra yatırımcıların tercih ettiği Ethereum da Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte yükselişe geçti. Açıklanan resmi verilere göre, Ertherum'da yüzde 12 artık görüldü. Ertherum 2918 dolardan satılıyor.


Yine açıklanan resmi rakamlara göre, bir diğer kripto para birimi olan Ripple da yüzde 8 oranında yükseliş göstererek, 0.77 dolardan alıcı buluyor.


Yine açıklanan resmi rakamlara göre Solana yüzde12 oranında yükseliş gösterdi ve 96 dolardan işlem görmeyi sürdürüyor.


Altını olan herkesi ilgilendiriyor! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?