06 / 05 / 2024

Eroğlu Yapı gelecek 2 yılda bir milyon m² inşaat üretecek!

Eroğlu Yapı gelecek 2 yılda bir milyon m² inşaat üretecek!

Yıla başlarken firmanın öncelikli hedeflerinin başlatılan projeleri hayata geçirmek diye ifade eden Eroğlu Yapı, açıkladığı yaklaşık 2.5 milyar TL'lik yatırım miktarının büyük kısmını tamamladı...


Yıla başlarken firmanın öncelikli hedeflerinin başlatılan projeleri hayata geçirmek diye ifade eden Eroğlu Yapı, açıkladığı yaklaşık 2.5 milyar TL'lik yatırım miktarının büyük kısmını tamamladı. Ocak ayından itibaren hedeflerini gerçekleştirmeye başladıklarını ve belirten Eroğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, şu anda gerçekleştirilen ve inşaatı devam projelerin büyüklüğünün 2 milyon metrekareyi bulduğunu kaydetti.

Gelecek 2 yıl içerisinde ise kendi arsaları üzerinde toplam milyon metrekareyi geçen konut, alışveriş merkezi, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projelerini hayata geçirerek daha da büyüyeceklerini belirten Eroğlu, “İlk olarak Halkalı'da İstanbul Lounge-2 projesine ertesinde ise Büyükçekmece'de Yenimoda Evleri projelerine ‘start' verdik” dedi.

Yine yılın ilk altı ayında karma kullanımlı Merter projesini başlatacaklarını hatırlatan Eroğlu, “İstanbul'un uzun zamandan bu yana merakla beklenen projesi, “Platform Merter” için talep toplanmaya Temmuz ayı itibariyle başladık. Eroğlu ile Doğa Şehircilik ortaklığında hayata geçirilen Platform Merter'de, rezidans, suit, ofis, wellness & SPA bölümlerinin yanı sıra İstanbul'un yeni moda ve ticaret merkezi ‘Platform Fashion Park' da yer alacak. Platform Merter Fashion Park'ta yer alan markalar, uluslar arası arenada tek ses olarak Türkiye'yi temsil etme fırsatı yakalayacak. Platform Merter projesi hayata geçtiğinde ferah ve geniş bahçesi ve herkesi kucaklayan toplanma meknları ile Merter'in yeni merkezi olacak” diye konuştu.

FARKLI KULVARLARDA YARIŞACAK
Nitelikli konut proje ihtiyacı yüksek olan Florya'da kalan son birkaç araziden biri üzerinde yeni bir konut projesi geliştirdiklerini belirten Eroğlu, “Florya yine öncelikli projelerimiz arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra; İstanbul sınırlarını aşarak Bursa'da, yenilikçi mimarisi ile şehrin sembolleri arasında yerini alacak bir proje daha hayata geçireceğiz. 2011'in son çeyreğinde ise yine bir karma proje olarak planladığımız Seyrantepe projemizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Elbette bunların yanı sıra ticari projelerimiz de devam edecek. Konut projelerinin yanı sıra 2011 yılında Kağıthane'de özel bir ofis projesine, Esenyurt'ta bir lojistik projesine ve Antalya'da ise bir retail park projesine imza atacağız. Bu projelerimizin fizibilite çalışmaları halen devam ettiği için net olarak bir şeyler mümkün olmuyor” diye konuştu.

NURETTİN EROĞLU'NUN 2011 GÖRÜŞLERİ
2011'in ilk yarısına damgasını vuran seçim süreci öncesinde de sık sık ülkemizde gayrimenkul sektörünün uzun bir süreden beri olması gerektiği gibi, gayet profesyonelce yürütüldüğünün altını çizdiklerini hatırlatan Eroğlu, “Bu sebeple sektörün seçimlerden etkilenmeyeceğini öngörüyorduk. Nitekim etkilenmedi. Bugün Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) 9'uncu aydan itibaren yılsonuna kadar olan dönemde sektörde büyük bir hareketlilik beklendiğini dile getiriyor. Ben de bu hareketliliği bekliyorum. Rakam vermek zor, ancak bizim beklentilerimiz sektördeki büyümenin yüzde 5 ila 10 seviyelerinde seyredeceği yönünde. Türkiye'nin gerçek değerini bulduğuna ve bundan sonra daha da çok büyüyeceğine inanıyorum. Bu büyüme kuşkusuz gayrimenkul sektörüne yansıyacaktır” diye konuşarak sözlerini bitirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler