01 / 05 / 2024

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa sözleşmesi örneği!

Trampa işleminde taraflar arasında malların değiştirilmesi için trampa sözleşmesi yapılması gerekiyor. İşte trampa sözleşmesi örneği..


Trampa sözleşmesi örneği!

Değerleri aynı olan yada olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemine trampa deniyor. Trampa işlemleri Tapu Müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor. 


Takas adı da verilen trampa işlemleri ile ilgili genel hükümlere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanunen trampa işlemlerinde, satışa ilişkin hükümler uygulanıyor.


Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları zaman, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Takas işlemleri için gereken belgelerin temin edilmesi ve trampa sözleşemsi imzalanması gerekiyor.Trampa sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor:


Trampa sözleşmesi örneği..


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../200.. tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.

Tapu trampa işlemi için gerekli evraklar nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com