03 / 05 / 2024

Tapuda isim tashihi davasının tarafları!

 Tapuda isim tashihi davasının tarafları!

Tapuda isim yanlışlarının düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor. Peki tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapuda isim tashihi davasının tarafları!

Tapu kaydı üzerinde isim yanlışının düzeltilebilmesi için tapuda isim tashihi davasının açılması gerekiyor.  Peki tapuda isim tashihi davasının tarafları kimlerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapuda isim tashihi davasının tarafları isim tashihi yapacak olan kişi ile, kadastro ve tapulama hizmetlerinden doğan hatalar ve diğer idarelerin neden olduğu hatalar olduğu için işlemi yapan kişiler oluyor. 


Tapuda isim tashihi davasında nüfustan alınacak bütün belgeler-özellikle tespit bilirkişilerin sağ olup-olmadıkları, kayıt malikinin nüfus kaydı, kayıt maliki dışında aynı ad-soyadında ikinci bir kimsenin olup-olmadığı ve tapu kayıtlarında yazılı olan ad ve soyadında birisinin olup olmadığı, veraset ilamına göre dahili davacılar belirlenmiş oluyor.


Tapuda isim tashihi davası yapılan yanlışlıkların düzeltilmesi için yapılıyor. Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası dışında baba ismi, yüzölçümü gibi konulardaki yanlışlıkların düzeltilmesi için de tapu düzeltim davası açılabiliyor.


Tüm mahkemelerde, ceza ve hukuk yargılamalarında olduğu gibi bu davada da tapu kayıtlarının davayı açan kişiye ait olduğunun ispat edilmesi zorunlu oluyor.

Tapuda isim tashihi dava dilekçesi!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com