08 / 05 / 2024

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Tapu vekaleti nasıl verilir?

Tapu işlemlerinde alıcı ve satıcılar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki tapu vekaleti nasıl verilir? İşte tapu vekalet işlemleri 2015..


Tapu vekaleti nasıl verilir?

Bir kimsenin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belgeye vekaletname adı veriliyor.


Vekâletin kapsamı, sözleşmede açıkça gösterilmemişse, görülecek işin niteliğine göre belirleniyor.Vekâletname, özellikle vekilin üstlendiği işin görülmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılması yetkisini de kapsıyor.


Vekil, özel olarak yetkili kılınmadıkça dava açamıyor, sulh olamıyoe, hakeme başvuramıyor iflas, iflasın ertelenmesi ve konkordato talep edemiyor, kambiyo taahhüdünde bulunamıyor ve bağışlama yapamıyor.


Vekaletname, tapu dairesinin işlerinin görülmesi için de kullanılabiliyor. Peki tapu vekaleti nasıl verilir? diyorsanız işte yanıtı..


Tapu vekaleti vermek için aşağıdaki gerekli belgelerle notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor. Tapu vekaleti için;


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı  gerekiyor.


Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenlenmiş olmalı, T.C. Kimlik numarasını içermeli ve adresi belirtilmesi gerekiyor.

Tapu vekaleti için gerekli belgeler nelerdir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com